La Canalla Castellera de Berga entrevista membres del seu equip
La Canalla Castellera de Berga entrevista membres del seu equip

D'enxanetes a periodistes

La canalla dels Castellers de Berga fa un programa amb els resums de les diades

RedaccióActualitzat

La canalla dels Castellers de Berga ha creat un programa de televisió amb els resums de les diades. Cada dijous, després de les notícies, a Televisió del Berguedà s'emet el programa.

Els vídeos es poden consultar al canal de Youtube BdeBlau. La canalla és la que pren el micròfon i condueix el programa. Els pares del grup, com Anna Belmonte, expliquen que els programes es fan amb diferents grups perquè hi ha molta canalla a la colla.

"Ens van explicar 'mira, hem pensat que podríem fer això per motivar la canalla, mentre no estan fent l'actuació, perquè en són molts i no tots poden actuar en totes les actuacions.' Llavors ens van dir que fem grups, ens ho van explicar i els nens la veritat és que van estar molt motivats de seguida amb moltes ganes de fer-ho."

El projecte va néixer amb la iniciativa d'ampliar el coneixement del món casteller. Els més petits col·laboren en tot el procés de creació d'un programa: des de la tria del nom fins a la gravació de les imatges. Un dels monitors de la colla castellera, Oriol Segura, explica que ja tenen plans de futur per a la canalla que vagi creixent:

És el primer any que fem el programa i ha estat una mica de prova. Però els resultats són molt positius i segurament es repetirà. I amb aquests nens més grans que deixaran de ser canalla podem provar noves coses, altres coses; inclús fer que col·laborin amb aquest projecte per fer-lo créixer."

El programa també vol ensenyar diferents tècniques periodístiques als més menuts. El material utilitzat és ben senzill: un telèfon mòbil i un micròfon.

Anar al contingut