Jorge Campos amb la denúncia a la mà aquest divendres davant la fiscalia de Palma (EFE)
Jorge Campos amb la denúncia a la mà aquest divendres davant la fiscalia de Palma (EFE)
Palma

Valtonyc, denunciat per presumpta incitació a matar guàrdies civils

Actúa Baleares l'ha denunciat per un vídeo penjat fa poc a internet

RedaccióActualitzat

Nova denúncia contra Valtonyc: Jorge Campos, líder d'Actúa Baleares, ha presentat aquest divendres una denúncia contra el raper per animar, presumptament, a matar guàrdies civils i a posar bombes a la fiscalia.

Valtonyc ho hauria fet durant un concert recent, el vídeo del qual s'hauria penjat fa pocs dies a internet.

La denúncia, presentada a la fiscalia de Palma, reclama que s'investigui si en aquestes declaracions hi ha delicte d'incitació a l'odi:

 


En el concert, Valtonyc hauria dit el següent:

"Ja sé que soc un puto pesat que només dono la xapa als concerts, però me la sua, perquè aniré a la presó, i, si no dono la xapa ara, després estaré allà, matant-me al gimnàs i pensant: 'Merda, hauria d'haver dit allò.' Així que ho deixo anar: 'Mateu un puto guàrdia civil aquesta nit, aneu a un altre poble on hi hagi guàrdies civils i mateu-ne un, me cago en la hòstia. No pregunteu què podeu fer per mi, pregunteu-vos què us agradaria que fessin per vosaltres si vosaltres fóssiu nosaltres, poseu una puta bomba al fiscal d'una vegada, me cago en Déu.'"

 

Notícia relacionada: Valtonyc recorrerà a Estrasburg davant la imminent entrada a presó

El denunciant, Jorge Campos, a qui Valtonyc ha dedicat sovint cançons i comentaris, ja va ser el que va posar la denúncia que ha portat a la condemna a tres anys i mig de presó per enaltiment del terrorisme, amenaces i injúries al rei Joan Carles.

El partit polític Actúa Balears, que lidera Campos, va néixer el 1999 com a Fundación Círculo Balear. La formació defensa la unitat d'Espanya, combat el que anomena "pancatalanisme" i té un ideari polític semblant al del partit d'extrema dreta Vox.

Notícia relacionada - Nova cançó de Valtonyc: "Tinc milers de míssils que apunten a sa majestat"

ARXIVAT A:
Llibertat d'expressió
Anar al contingut