Pamplona

Denuncien una agressió sexual a una menor durant els Sanfermines

Aquest any, durant els Sanfermines s'han presentat dues denúncies per agressió sexual i 12 per abús

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Pamplona ha confirmat aquest dissabte l'agressió sexual a una menor durant els Sanfermines, encara que no s'han facilitat més dades.

L'alcalde Joseba Asirón i el regidor encarregat de Seguretat, Aritz Romeo, han precisat, en roda de premsa, que no estava previst aportar més informació per no afectar la investigació policial i per a la protecció de la víctima.

Aquest any, durant els Sanfermines s'han presentat dues denúncies per agressió sexual enfront de les cinc de l'any passat i 12 per abús sexual, una menys que el 2016, el que reflecteix que Pamplona és una ciutat "raonablement segura". S'han detingut 11 homes i això suposa que en un 79% dels casos s'han arrestat els autors.

"Queda molt per fer", ha dit l'alcalde de Pamplona, però els sanfermines són, "si no les més, una de les festes més segures de tot l'Estat". 

Xapes i samarretes masclistes als Sanfermines contra la campanya de tolerància zero

Amb els Sanfermines, va arrencar a Pamplona una campanya contra les agressions sexistes a les festes, després que la festa de l'any passat va estar marcada per la denúncia de violació múltiple d'una noia compartida a través d'un grup de whatsapp. Però els missatges a favor d'"Unes festes lliures d'agressions sexistes" no van ser els únics que es van sentir. També van proliferat eslògans sexistes en xapes i samarretes masclistes de venda als estands d'un mercat al carrer.

La campanya sexista va ser denunciada a través d'internet per la plataforma 7N contra les violències masclistes. "Chupa y calla", "O follamos todos, o la puta al río" i "Tu culo será mío" són alguns dels lemes que van denunciar a través de Twitter el col·lectiu feministra LilithFeminista.

Anar al contingut