Lluís Suñé, davant dels jutjats del Vendrell, el passat 1 de març
El regidor de Torredembarra Lluís Suñé en una imatge d'arxiu (ACN)
Torredembarra

Obren expedient a un regidor de Torredembarra per punxar il·legalment la llum al seu bar

Endesa assegura que Lluís Suñé, tercer tinent d'alcalde del poble, va cometre frau elèctric entre el 2012 i el 2016 al seu bar L'Auca Taverna

redaccióActualitzat

El regidor de l'Ajuntament de Torredembarra Lluís Suñé hauria punxat la llum durant uns 4 anys en el bar L'Auca Taverna, que va regentar fins a l'octubre. Segons ha confirmat Endesa, el regidor va deixar de pagar els rebuts de la llum l'any 2012 i se li va obrir un expedient per morositat.

Se li va tallar el subministrament, però el bar va continuar funcionant. L'any passat, en una altra revisió, Endesa va detectar que el bar tenia llum tot i tenir-la tallada des de feia quatre anys. Aleshores li va tornar a tallar la llum i li va obrir un expedient per frau elèctric. Llavors va tancar el local, segons es va dir per problemes de salut.

Un polític local amb problemes judicials previs però de naturalesa diferent

Lluís Suñé és portaveu i líder del grup municipal de Torredembarra Alternativa Baix Gaià, un partit ecologista i independentista local, i ara és tercer tinent d'alcalde i ocupa la cartera d'acció social i cooperació, precisament la que gestiona la pobresa energètica al municipi. TV3 ha intentat parlar amb ell aquest divendres sense èxit, mentre l'alcalde, Eduard Rovira, d'ERC, ha dit que està informant-se sobre el cas i encara no vol posicionar-se.

Suñé ja va ser notícia fa 4 anys quan la Junta d'Extremadura el va denunciar per una imatge que va penjar al seu blog sobre les balances fiscals, i en la qual va proposar apadrinar nens extremenys. El govern extremeny va presentar una querella contra ell per ultratge a la comunitat autònoma, però el jutge el va absoldre.

 

 

Anar al contingut