Un membre de la tripulació de cabina de Ryanair atenent els passatgers (Reuters)
Un membre de la tripulació de cabina de Ryanair atenent els passatgers (Reuters)

Denuncien Ryanair per coaccions als treballadors per la vaga del 25 i 26 de juliol

Segons el sindicat USO, la companyia avisa en un correu que a qui faci vaga li descomptaran al voltant de 400 euros

RedaccióActualitzat

El Sindicat Independent de Pilots de Cabina de Línies Aèries i el sindicat USO denuncien Ryanair pel que consideren coaccions de l'aerolínia irlandesa cap als seus treballadors.

Tots els tripulants de cabina han rebut un correu de la companyia perquè indiquin si seguiran la vaga del 25 i 26 de juliol. I, segons el sindicat, els recorden que als qui facin vaga els descomptaran al voltant de 400 euros. Els que no treballen aquests dies també han rebut un mail en què se'ls pregunta si estarien disposats a anar a la feina durant els dies de les aturades.

Fonts del Sindicat Independent han informat que denunciaran la companyia per la via penal, mentre que USO ho farà a la Inspecció de Treball. Ernesto Iglesias, responsable de vol d'USO Sector Aeri, ha criticat amb contundència els mètodes d'aquesta aerolínia:

"Amb aquestes actituds, Ryanair està intentant boicotejar la vaga fomentant l'esquirolisme. Ja n'hi ha prou amb el que fa aquesta companyia. Esperem que tant Foment com Treball s'impliquin perquè Ryanair no continuï exercint al nostre país un colonialisme laboral contra els nostres treballadors, la nostra legislació i els nostres impostos."

Tripulants de cabina de Ryanair aniran a la vaga dimecres i dijous de la setmana que ve a Espanya, Portugal, Itàlia i Bèlgica per reclamar que es respectin els drets laborals de cada país on opera la companyia.

Anar al contingut