Barcelona

Denuncien que una dona està en coma després de ser atropellada per un ciclista

Els fets van passar dimecres de la setmana passada a la cruïlla entre la Diagonal, el passeig de Gràcia i el carrer Còrsega quan el ciclista hauria envestit la dona

RedaccióActualitzat

La Guàrdia Urbana investiga un accident que ha deixat una dona de 69 anys en coma i en què hi hauria implicat un ciclista. Els fets van passar dimecres de la setmana passada a la cruïlla entre la Diagonal, el passeig de Gràcia i el carrer Còrsega quan el ciclista hauria investit la dona, segons va poder explicar ella mateixa a unes amigues abans de perdre el coneixement.

Arran de l'accident, la víctima va caure i va rebre un fort cop al cap. Tot i que trontollant, es va poder posar dreta i va aconseguir caminar uns metres més enllà fins on havia quedat amb unes amigues, a qui va explicar que l'havia atropellat un ciclista i va caure en rodó. Una d'elles, que és cirurgiana, ja va detectar de seguida que la dona tenia una lesió cerebral. La dona, a més, tenia un trau al cap.

Les amigues han denunciat el cas i asseguren en una carta que es tracta d'un ciclista que es va donar a la fuga:

"Josefina, amiga nostra, vital i feliç, va ser envestida per un vehicle de dues rodes molt sostenible, però letal, mentre caminava pel passeig de Gràcia. Va caure a terra semiinconscient. El o la ciclista va continuar el seu camí, rabent, amb la mateixa alegria i empenta que li donava la superioritat de les dues rodes per sobre de les dues cames de la vianant. Qui era? Ni ho sabem ara ni ho sabrem demà. En aquests moments la Josefina està en coma amb pronòstic gravíssim. La seva vida batega en la foscor d' un silenci sense retorn."

De moment, però, cap testimoni ha pogut confirmar els fets. Tampoc està confirmat si el ciclista es va donar a la fuga sense socórrer-la o ni tan sols si es va adonar de l'accident o si la mateixa víctima li hauria dit que estava bé després de caure.

En qualsevol cas, la Guàrdia Urbana està preparant un informe per portar el cas al jutjat. Els agents treballen també per esbrinar si les càmeres van captar l'accident.

Tot porta a pensar que es tracta d'un sinistre molt similar al que va acabar amb la vida de Muriel Casals, presidenta d'Òmnium Cultural i diputada de Junts pel Sí. L'any passat a Catalunya van morir 8 ciclistes i 120 van resultar ferits greus, segons dades del Servei Català de Trànsit.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut