Gavà

Denuncien que un home està empresonat des de fa dos mesos per un error d'identitat

Una família d'origen georgià resident a Gavà denuncia que un dels seus membres està empresonat des de fa dos mesos per un error d'identitat. El seu cognom, Abramishvili, coincideix amb el d'un assassí reclamat per la Interpol, però són diferents el nom, l'edat i el lloc de naixement. La família espera que una mostra d'ADN obtinguda del pare del suposat assassí demostri que l'home detingut a Gavà no és l'Abramishvili que busquen. Amb tot, la justícia espanyola ha de decidir si l'extradeix abans del 12 de febrer.

Actualitzat

Per ordre de la Interpol, la Policia Nacional va detenir el passat 27 de novembre el ciutadà de Geòrgia Archil Abramishvili, que resideix legalment a Gavà amb la seva família. Des d'aleshores és a la presó de Soto del Real, pendent d'extradició. L'acusen de ser l'autor d'un assassinat al seu país a finals del 1993.

La seva parella i la seva germana afirmen que Archil no és l'assassí que busquen i des de fa dos mesos viuen un calvari entre l'ambaixada, la policia i la justícia.

De fet, la Interpol reclama un altre ciutadà georgià. Es tracta d'Amiran Abramishvili i va néixer a Akhmeta, a Geòrgia, l'abril del 1974. Archil té el mateix cognom, però va néixer gairebé un any més tard en una altra població. A més, els noms dels seus pares no són iguals que els d'Amiran. L'ordre de cerca, però, no aporta descripció física, ni empremtes o ADN.

La justícia espanyola ha de decidir abans del 12 de febrer si extradeix Archil Abramishvili a Geòrgia. La seva família espera que una mostra d'ADN obtinguda del pare d'Amiran demostri que Archil no és l'Abramishvili que busquen per assassinat.

Anar al contingut