Barcelona

Denuncien que l'Hospital del Mar no va detectar a un pacient una lesió mortal a la medul·la

Un home de 71 anys ha mort per una fractura de medul·la òssia després que, segons afirma la seva família, ni el centre mèdic Perecamps ni l'Hospital del Mar, on va ingressar dos cops en tres dies, no li van detectar la lesió i li van receptar una crema antiinflamatòria i un calmant. La víctima, que va ingressar per primer cop després de caure d'un tamboret d'un bar, va rebre l'alta després d'una exploració de dues hores. L'home no podia menjar ni beure ni mantenir-se dret i al cap de dos dies va fer un reingrés. Finalment, la víctima va ser atesa a l'Hospital de la Vall d'Hebron, on segons la família se li va diagnosticar per primer cop que tenia una lesió medul·lar. L'home va morir el mateix dia del diagnòstic. L'Hospital de Mar assegura que sí que li van detectar la lesió i que per això el va traslladar a la Vall d'Hebron.

Actualitzat
L'home es va fracturar la medul·la òssia el dia 5 d'octubre a Barcelona, després de caure d'esquena d'un tamboret quan estava assegut en un bar pròxim a casa seva al barri de Ciutat Vella. La víctima va ser traslladada en ambulància al centre mèdic Perecamps, però allà no van li trobar res i després d'examinar-lo durant dues hores li van donar l'alta amb una recepta per a una crema antiinflamatòria.

Tot i això, dos dies més tard, i com que l'home no podia menjar, ni beure, ni mantenir-se dret, una altra ambulància el va dur a l'Hospital del Mar on va estar ingressat una nit. Aquesta versió contradiu la de l'hospital que, a través d'un comunicat, assegura que l'home va arribar al centre per fer una consulta al servei d'urgències. Venia derivat del seu metge de família. Segons aquest mateix comunicat, els metges van sotmetre el pacient a un estudi radiològic amb el qual li van "descartar una fractura vertebral". També li van fer una exploració neurològica i no li van detectar cap dèficit sensitiu ni motor i, per tant, no van veure "cap indici de lesió medul·lar". L'Hospital del Mar afirma que el van donar d'alta l'endemà mateix i que va marxar "caminant amb dificultats".

Encara segons el comunicat, el pacient va tornar a ingressar un dia més tard, després d'haver tornat a caure. En aquesta ocasió, els metges li van detectar una lesió medul·lar aguda i el van traslladar amb ambulància a la Vall d'Hebron. La família de la víctima contradiu aquesta versió i assegura que no li van detectar la lesió fins que el van atendre en aquest últim hospital. Els metges van comunicar a la família que no podien fer res per salvar-li la vida. L'home va morir poques hores després, l'11 d'octubre.

L'Hospital del Mar assegura que l'assistència mèdica va ser "absolutament ajustada als protocols".
Anar al contingut