Denuncien l'estada gratis a Múrcia de policies de l'1-O i el web "Yo soy anticatalán"

L'Associació d'Advocats Voluntaris 1 d'Octubre, de Reus, ho porta a fiscalia per suborn impropi i per delicte d'odi

Actualitzat

L'Associació d'Advocats Voluntaris 1 d'Octubre, de Reus, al Baix Camp, ha emprès accions contra el cap de setmana gratuït en hotels de Múrcia de què han gaudit almenys 200 agents de la policia espanyola i de la Guàrdia Civil que van ser desplaçats a Catalunya amb motiu de l'1 d'octubre.

Els advocats han denunciat a la fiscalia per un suposat delicte de suborn impropi els funcionaris, l'associació hotelera Hostetur i també el delegat del govern espanyol a la regió, Francisco Bernabé, que va expressar públicament la seva satisfacció per la iniciativa.

 


Segons el text que el col·lectiu ha difós a les xarxes, un total de 210 agents desplaçats a Catalunya en el dispositiu previst per a l'1-O, juntament amb alguns dels seus familiars, van gaudir d'uns dies de vacances, del 13 al 15 d'abril, convidats per diversos establiments hotelers de Múrcia. La denúncia subratlla que l'estada tenia "totes les despeses pagades, despeses que podrien incloure serveis diversos de l'allotjament com excursions, visites i un sopar de gala".

La denúncia per suborn impropi apel·la als articles 422 i 424.1 del Codi Penal i s'adreça tant "a qui rep un regal per fer la seva feina com, en cas que s'acrediti l'autoria, al particular o empresa que el dona", segons ha assenyalat el president del col·lectiu d'advocats reusenc, Salvador Mestre.

Denúncia també contra "Yo soy Anticatalán"


El mateix col·lectiu d'advocats ha denunciat davant la fiscalia la botiga online "Yo soy anticatalán" per un suposat delicte d'odi. El portal, que ha tancat aquesta setmana, es dedicava a vendre tot tipus de productes de regal com ara samarretes, tasses o banderes amb eslògans contra Catalunya i Carles Puigdemont.


S'hi podien trobar samarretes amb lemes com "Yo soy anticatalán", "Anti-independentista" o "Yo soy anti Puig Demon", amb els colors de la bandera espanyola de fons.

Mestre ha assegurat que els seus responsables podrien haver comès un delicte d'odi contra els catalans. Esperen que la fiscalia obri una investigació i es puguin aclarir, entre altres coses, des d'on operava la pàgina web.

ARXIVAT A:
Procés catalàReferèndum 1-ODelicte d'odi
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut