Sant Mateu de Bages

Denuncien l'alcalde de Callús pel soroll d'un festival, que "arriba a 20 quilòmetres"

És el tercer any que se celebra l'Own Spirit Festival, que aplega un miler de visitants d'una trentena de nacionalitats diferents

RedaccióActualitzat

Veïns de Sant Mateu de Bages han denunciat l'alcalde del poble veí, Callús, pel soroll que els ha arribat de la música d'un festival anomenat Own Spirit. És una festa de tipus alternatiu que ja fa tres anys que se celebra al poble. 

És un festival de música psicodèlica, amb conferències i tallers alternatius, i també un mercat artesanal que es fa a la finca Mas Gras de Callús. És una proposta que ha fet venir al Bages un miler de persones, la meitat estrangers d'una trentena de nacionalitats diferents. Segons el seu director, Francesc Ibáñez, no hi ha cap intenció de fer nosa a ningú:

"És un festival multidisciplinari, de tipologia conscient, i que representa tota la cultura trans. Tenim llicència d'activitat i hem estat directament amb contacte amb l'alcalde perquè no es torni a repetir. No hi ha hagut cap més queixa i només demanem una mica de comprensió perquè estem fent una festa controlada i ben feta."

Les queixes fan referència a la nit de dijous a divendres, quan va començar el festival i els decibels de la música es van conjugar amb el vent i l'orografia per convertir la música en soroll per a alguns veïns de Callús i, sobretot, per als residents a Sant Mateu de Bages.

 

 

Les queixes dels clients de les cases rurals van exaltar el veïnat, que va presentar denúncia al jutjat contra Joan Badia, alcalde de Callús. Badia, que ha destacat que és el tercer any que se celebra, ha assegurat que el segon dia ja no hi va haver molèsties:

"Efectivament, sembla que la nit de dijous a divendres es van passar de volum de so, amb la qual cosa hi va haver queixes. Un cop els vaig transmetre aquestes queixes ells van abaixar el volum i crec que a partir d'aleshores la cosa ha estat molt més suportable."

 

 

A pesar d'això, uns quants veïns de Sant Mateu de Bages han presentat denúncia al jutjat d'instrucció número 2 de Manresa. En la denúncia asseguren que durant 4 dies i 4 nits hi ha hagut "música a tot drap", tan forta que "s'arriba a sentir fins a 20 quilòmetres de distància". Un d'aquests veïns, Joan Gannau, ha defensat la denúncia:

"Vaig trucar als Mossos d'Esquadra, em van dir que aquesta gent tenien permís, però jo els hi vaig comentar: 'Tindran permís per fer una festa, però no per fer el soroll que estan fent.'"

En la seva defensa, l'organització del festival ha destacat l'absència de conflictes i els beneficis que ha generat a la comarca.

 

Anar al contingut