Abocaments a la llera del riu Muga a Peralada
Abocaments a la llera del riu Muga a Peralada
Figueres

Denuncien dos tallers mecànics de Figueres que abocaven residus al riu Muga

Entre els materials que van llençar al riu hi havia neumàtics, garrafes d'oli de motor, òptiques de cotxe i fins i tot el ventilador d'un vehicle

Actualitzat

Els Mossos d'Esquadra han denunciat tres responsables de dos tallers mecànics de Figueres que abocaven els residus que generaven al riu Muga. Entre els materials que hi van llençar, els agents han trobat una garrafa d'oli de motor, diversos para-xocs, òptiques d'automòbil o un ventilador de cotxe.

 

 

L'Agència Catalana de l'Aigua va denunciar un abocament incontrolat de residus a la llera del riu, al seu pas per Cabanes, a l'Alt Empordà. Els Mossos van poder determinar que es tractava d'un taller de Figueres en què l'amo no tenia els requisits necessaris per gestionar els residus.

Vuit dies més tard els Mossos van detectar un segon abocament, aquest cas al pas de la Muga per Peralada. La investigació va portar fins a un altre taller, també a Figueres. Entre els materials que havien llençat hi havia pneumàtics, bidons i diferents plàstics, i els agents també hi van trobar la documentació del taller.

Com que en cap dels dos casos els propietaris dels tallers van poder justificar que fessin la gestió de residus de forma correcta, els Mossos d'Esquadra van denunciar els tres propietaris.      

Anar al contingut