Israel

Denuncien davant el Tribunal Suprem d'Israel la separació de sexes als autobusos que passen per barris ultraortodoxos

Una organització de defensa la llibertat de culte a Israel ha demandat el Ministeri de Transports davant el Tribunal Suprem per la imposició "de facto" de la separació de sexes als autobusos públics que passen per barris religiosos. Fa 30 anys, i com a prova pilot, es va autoritzar que en dos autobusos, i sempre que els usuaris ho volguessin, els homes seguessin davant i les dones, al darrere. Amb el pas del temps, i per la pressió dels ultraortodoxos jueus, ja hi ha 30 línies d'autobusos on s'imposa aquesta separació.

Actualitzat
A la demanda s'hi explica un cas difícil de creure: una noia que tornava a casa de nit va ser obligada pel conductor a baixar de l'autobús en meitat d'una autopista perquè els passatgers ultraortodoxos van protestar. La raó: portava minifaldilla.

Comportaments com aquests estan sent emparats per un ministeri del govern israelià. El més curiós de tot és que la demanda presentada al Suprem no demana l'abolició de la segregació de sexes sinó que hi hagi autobusos per als ultraortodoxos i d'altres per a la resta d'israelians.
Anar al contingut