El famós logo de la poma mossegada, emblema d'Apple
Nova York

Denuncien Apple i cinc grans editorials nord-americanes per fixar els preus dels "e-books"

Apple continua aixecant polèmica. Després de les disputes amb Samsung per un tema de patents, un bufet d'advocats nord-americà ha presentat una demanada col·lectiva contra la companyia dirigida per Steve Jobs i contra cinc grans editorials per haver pactat presumptament de forma il·legal els preus dels llibres electrònics i pressionar Amazon perquè acabi amb la seva política de descomptes.

Actualitzat
Una vegada més, Apple se situa al punt de mira de les crítiques. Poques hores després que s'hagi fet públic que la coneguda companyia de la poma ha guanyat una important batalla legal contra Samsung perquè no pugui vendre la Galaxy Tab 10.1 a Europa, la polèmica torna a esquitxar l'empresa de Steve Jobs.

Un bufet d'advocats nord-americans acusa Apple de "conspirar" conjuntament amb cinc grans editorials -HarperCollins, Hachette Book Group, Macmillan, Penguin i Simon&Shchuster- per pactar de manera fraudulenta els preus dels llibres electrònics. Un pacte que tindria com a principal objectiu fer ombra a Amazon i obligar-la a acabar amb la seva política de descomptes.

El bufet reclama una compensació econòmica i que es declari il·legal aquesta política de preus.
Anar al contingut