Denuncien 10 vídeos a YouTube, 8 blogs i un web per incitació a la violència masclista

El CAC denuncia davant la fiscalia 19 continguts d'internet i demana als proveïdors de la xarxa que els retirin

Actualitzat

El Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) ha denunciat davant la fiscalia 19 continguts d'internet que inciten a la violència masclista i ha demanat que siguin retirats dels proveïdors d'internet. Es tracta de 10 vídeos, tots de Youtube, 8 blogs i un web que per exemple ofereixen pautes detallades de com castigar les dones, simulen escenes de violència masclista entre els nens o donen missatges misògins.

 

 

El president del CAC, Roger Loppacher, ha explicat a Catalunya Ràdio que aquesta doble actuació és més eficaç per aconseguir que es retirin aquests continguts.

"La fiscalia té els seus processos i triga un temps a respondre. Crec que aquesta doble actuació de la Fiscalia i l'actuació més directa sobre les plataformes és la que fa l'actuació més eficaç."

L'informe del CAC té un primer apartat on s'analitza el contingut d'alguns blogs que inciten a la violència masclista o bé la plantegen com una pràctica justificada.

 

 

En un altre apartat, l'informe es refereix a la banalització de la violència masclista, on es veuen vídeos d'homes que apallissen dones perquè consideren que no han tingut el comportament adequat.

 

 

Aquest és el segon informe que fa el Consell de l'Audiovisual en relació amb els continguts d'Internet que inciten a la violència. El primer, que es va fer el 2015, va motivar la retirada de 5 vídeos i 5 blogs amb una tipologia similar de la quinzena de continguts que es van denunciar.

 

ARXIVAT A:
Violència masclista
Anar al contingut