Imatge de les truites i de les canyes utilitzades pels pescadors furtius al riu Noguera Pallaresa. Imatge del 10 d'agost del 2016. (Horitzontal)
Imatge de les truites i de les canyes utilitzades pels pescadors furtius al riu Noguera Pallaresa. Imatge del 10 d'agost del 2016. (Horitzontal)

Denunciats tres pescadors furtius de truites al Pallars Sobirà

Actualitzat

ACN Sort.-Els Agents Rurals han denunciat tres pescadors furtius al Pallars Sobirà. Els fets van tenir lloc aquest dimarts al vespre, quan els pescadors van ser sorpresos per agents d'aquest cos cometent diverses infraccions a la llei de pesca al riu Noguera Pallaresa. Al primer furtiu se'l va interceptar quan havia pescat sis truites, dues més del màxim autoritzat. Per aquest motiu, se'l va denunciar i se li van comissar les truites, la canya, el rodet i el canastrell. Els altres dos pescadors havien pescat dins el màxim autoritzat (tres i dos truites, respectivament), però ho havien fet utilitzant esquer no permès. A ambdós pescadors se'ls van comissar les truites, les canyes i els rodets. El material comissat va quedar dipositat a l'oficina dels Agents Rurals.

Segons la llei de pesca, la infracció de la primera denúncia és de caràcter greu i la seva sanció pot anar dels 301 als 3.000 euros. La infracció de les altres dues denuncies (esquer no permès) es considera lleu i se sanciona amb multes de fins a 300 euros. A més, els pescadors denunciats han de fer efectiva una indemnització de 60 euros per cada truita capturada, ja que ho van fer fora d'una reserva genètica. En cas que la captura hagués estat dins de reserva genètica, el valor de la indemnització hauria estat de 120 euros per truita capturada, segons els Agents Rurals. Un cop pagada la sanció, els pescadors poden recuperar els estris comissats d'ús legal.

Anar al contingut