Denuncia que la fiscalia li demana dos anys i mig de presó per fer acudits sobre Carrero Blanco

Ho ha explicat una noia de 21 anys que diu que l'acusen d'enaltiment del terrorisme per unes piulades a Twitter en què es riu del president del govern de Franco que va morir en un atemptat d'ETA

RedaccióActualitzat

Piula des d'un perfil de Twitter amb el nom de Cassandra i diu que té 21 anys i estudia història a Múrcia. A través de la xarxa social, ha explicat que ha rebut l'acusació del fiscal en què se li diu que se l'acusa d'enaltiment del terrorisme i se li demanen dos anys i mig de presó:

 

Segons ha explicat al digital "Huffington Post", aquesta acusació es basaria en una sèrie de piulades fetes entre el 2013 i el 2016. En les piulades recollides en la denúncia es reia de Luis Carrero Blanco, el militar i polític franquista que va morir en un atemptat d'ETA el 1973, quan era president del govern espanyol.

Humiliació a les víctimes del terrorisme

Hi va escriure frases com "Kissinger li va regalar a Carrero Blanco un tros de la lluna i ETA li va pagar el viatge", "Eleccions el dia del viatge espacial de Carrero Blanco. Interessant" o "Carrero Blanco també va tornar al futur amb el seu cotxe? Retorn al futur".

La fiscalia hi ha vist "greus missatges d'enaltiment del terrorisme" i l'acusa d'un "delicte d'humiliació a les víctimes del terrorisme". El procediment judicial, pel qual ja va anar a declarar al setembre, l'ha obligada a eliminar aquests tuits del seu compte, però ella assegura que no tenia la intenció de fer mal a ningú. Ho ha definit com a "humor negre" que fa "sense maldat" per als seus seguidors a les xarxes i reclama que es consideri llibertat d'expressió.

La noia, que assegura que ha fet tuits similars sobre molts altres personatges, ha rebut el suport de molta gent a través de les xarxes socials, i també de personatges públics. És el cas del diputat d'ERC Gabriel Rufián, que en una piulada ha comparat aquest cas amb el d'un policia del franquisme conegut per les seves tortures:

 


 

 

 

 

 

 

Anar al contingut