Un ordinador dóna la benvinguda a Google a la seu de la companyia. (Foto: Reuters)
Un ordinador dóna la benvinguda a Google a la seu de la companyia. (Foto: Reuters)
Mountain View

Denuncia Apple, Intel, Google, Lucasfilm i Pixar per haver pactat els sous dels seus treballadors

Un treballador de Lucasfilm ha denunciat la seva companyia i sis gran empreses més del sector tecnològic i audiovisual per haver pactat el sou dels treballadors. La demanda assegura que les companyies es van posar d'acord per fixar els mateixos preus, eliminar la competència i, per tant, evitar augmentar els sous als seus empleats. Segons el demandant, fins i tot haurien acordat no fer ofertes de feina als treballadors de la resta de companyies. El Tribunal Superior de Califòrnia ha admès a tràmit la denúncia que afecta, a banda de Lucasfilms, Apple, Adobe Systems, Intel, Google, Intuit i Pixar.

Actualitzat
Siddharth Hariharan és un treballador de Lucasfilms que un dia es va posar a comparar ofertes de feina i es va adonar que cobrava el mateix que els seus competidors de Pixar. I que Apple, i que Google i, segons assegura, que tres grans empreses més del sector tecnològic i audiovisual

Hariharan va decidir posar-los una demanda davant del Tribunal Superior de Califòrnia per haver pactat les condicions laborals amb l'objectiu d'eliminar la competència i, de passada, evitar qualsevol petició d'augment de salari. És a dir, un càrtel laboral.

El Tribunal ha admès la seva demanda contra Lucasfilm, Apple, Adobe Systems, Intel, Google, Intuit i Pixar per haver pactat el sou entre el gener del 2005 i el gener del 2010. El demandant assegura que això va eliminar la competència entre ells "per mà d'obra qualificada" i va evitar pujades de sou d'entre un 10 i un 15%.

Les empreses denunciades ja van ser objecte d'una investigació antimonopoli el 2009 pel Departament de Justícia dels Estats Units. La recerca es va tancar amb un acord de les companyies per deixar d'elaborar llistes d'empleats intocables. Hariharan, però, assegura que les empreses segueixen beneficiant-se de les conseqüències de la pràctica.

Un representat Lucasfilm ha assegurat que "la demanda no té cap base".
Anar al contingut