Barcelona

Dennis Lehane, l'autor de best-sellers com "Mystic River", rep el Premi Carvalho

L'escriptor nord-americà dissecciona el comportament de la complexa societat nord-americana actual

RedaccióActualitzat

L'escriptor nord-americà Dennis Lehane va rebre aquest dijous el Premi Pepe Carvalho, dins del Festival BCNegra. L'autor ha agraït el guardó, i ha qualificat Manuel Vázquez Montalbán de llegenda. El detectiu Pepe Carvalho va ser el personatge més famós de les novel·les de l'escriptor i periodista català.  

Dennis Lehane, que en les seves obres aprofundeix en el comportament de la societat nord-americana, admet que el moment que viu el seu país actualment és difícil. Les seves novel·les se situen en ambients urbans i socialment durs, com aquells on va créixer l'autor.

"Crec, des del fons del cor, que l'art és essencialment redemptor. Crec que l'art és el raig de llum contra la foscor. I per això l'art sobreviurà a la foscor."

L'autor, guionista de la sèrie "The Wire", creu que ara la televisió és el millor mitjà per a la narrativa literària. Lehane és autor de best-sellers com "Mystic River" o "Shutter Island", i actuament escriu un thriller situat a Boston que es publicarà aquest mateix any. 

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut