Pyongyang

Demostració de força de Kim Jong-un davant l'amenaça dels EUA

Pyongyang mostra en una gran desfilada commemorativa un nou míssil de llarg abast

RedaccióActualitzat

Corea del Nord ha exhibit nous míssils balístics de llarg abast en la desfilada organitzada a Pyongyang amb motiu de l'aniversari del fundador del règim comunista. Entre aquest arsenal hi ha nous projectils que Corea del Sud creu que tenen abast intercontinental.

Aquesta mostra de força s'ha fet coincidir amb el 105 aniversari del naixement de Kim Il-sung, fundador de la dinastia que governa al país amb mà de ferro, i poques hores després que els Estats Units han reforçat la presència de la seva flota al mar de Japó.

 

En una desfilada presidida pel seu net, el president Kim Jong-un, el règim ha mostrat per primer cop dos nous tipus de míssils, un de llarg abast per a submarins i un altre d'abast mitjà per a plataformes mòbils. A principis d'any, Kim Jong-un ja va advertir que el país estava enllestint nous projectils amb capacitat per atacar territori nord-americà.

 

Aquesta mostra de força de l'exèrcit nord-coreà arriba en un moment d'enorme tensió amb els Estats Units. Donald Trump ha enviat a la regió un flota encapçalada pel portaavions Carl Vinson i ha amenaçat Corea del Nord amb un atac si el règim fa un nou assaig nuclear, cosa que, de moment, no ha passat.

Els experts occidentals en armament estudien ara les característiques dels nous míssils exhibits per Corea i alguns adverteixen que podrien ser falsos. No és la primera vegada que en una gran exhibició de la capacitat militar del règim de Pyongyang es mostren maquetes falses dels míssils que estan desenvolupant.

 

Anar al contingut