Antoni Castellà, aquest dilluns, en una compareixença informativa (ACN)
Antoni Castellà, aquest dilluns, en una compareixença informativa (ACN)
Barcelona

Demòcrates defensa, com la CUP, una cimera per incorporar el RUI al full de ruta

El portaveu dels escindits d'Unió, Antoni Castellà, considera que el referèndum unilateral d'independència hauria de ser el "primer acte de sobirania" que faci el Parlament

RedaccióActualitzat

Demòcrates de Catalunya defensa, com la CUP, una cimera de forces sobiranistes per abordar la incorporació al full de ruta d'un referèndum unilateral d'independència (RUI). Antoni Castellà, portaveu de Demòcrates, ha recordat que el seu partit ja fa més d'un mes que va fer aquesta proposta, però no comparteix que aquesta cimera l'hagi de convocar el president de la Generalitat, com reclamen els cupaires.

L'escissió d'Unió considera que aquest referèndum ha de ser el "primer acte de sobirania" que faci el Parlament després d'aprovar la llei de transitorietat jurídica, que de facto serà, ha dit, una declaració d'independència. Es tractaria d'un "acte de ruptura" convocat pel Parlament i no pel president de la Generalitat, com va ser el cas fa dos anys, ha argumentat Castellà, que, a més, ha instat l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, a convocar un referèndum a la ciutat per decidir si l'ajuntament ha d'integrar-se en l'Associació de Municipis per la Independència.

Antoni Castellà s'ha desmarcat del congrés que farà CDC aquest cap de setmana. Ha coincidit en la necessitat de "repensar l'espai de centre sobiranista", el qual aspira a representar Demòcrates, des de la "regeneració" i la defensa de la independència "sense ambigüitats". "És molt necessari que CDC faci un congrés de regeneració. Esperem i desitgem que els surti tan bé com es pugui", ha afegit Castellà després de la reunió de la comissió delegada de la formació.

Anar al contingut