Pla general de la porta d'accés als jutjats de Lleida amb diversos joves del SEPC i estudiants de la UdL concentrats al davant, el 5 de setembr…
Pla general de la porta d'accés als jutjats de Lleida amb diversos joves del SEPC i estudiants de la UdL concentrats al davant, el 5 de setembre de 2016. (Horitzontal)

Demanen que s'arxivin les investigacions contra tres joves que van participar en la protesta a la UdL al maig

ACN Lleida.-La defensa dels tres joves de la UdL que han estat citats a declarar aquest dilluns pels aldarulls amb els Mossos d'Esquadra que hi van haver en la protesta del 17 de maig ha demanat l'arxivament del cas o bé que els fets es tipifiquin com un delicte lleu amb una sanció administrativa. La lletrada Mercè Jordana considera que els fets no van ser ''de la gravetat que recull l'atestat policial'' i ha criticat la presència d'agents de paisà durant la protesta convocada precisament per rebutjar la presència policial a la universitat durant les classes de la subdelegada del govern espanyol a Lleida, Inma Manso. Un portaveu del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), Llibert Reixach, ha dit que preveuen un ''curs mogut'' després que el rector Roberto Fernàndez no ha complert del compromís que els fets ocorregut acabarien als jutjats.

Els tres joves, entre els quals hi havia l'alumna de Comunicació Audiovisual i Periodisme que va ser l'única detinguda el dia dels fets, han estat cridats a declarar pel jutjat d'instrucció 1 a les 10 de matí i n'han sortit poc després de les onze. A la sortida, l'advocada Mercè Jordana ha demanat l'arxivament del cas o que els fets siguin tipificats d'una falta lleu amb una sanció econòmica com a pena. En aquest sentit, ha dit que esperen evidenciar que no es va produir en cap cas un atemptat als agents de l'autoritat durant la protesta i que el jutge vegi que els fets ''no van ser de la gravetat que recull l'atestat''. Jordana també ha dit que de moment no saben si fiscalia actuarà qualificant delictes i demanant algun tipus de pena ja que el cas està en fase d'instrucció i caldrà veure quina és la decisió final del jutge. Jordana ha afegit que no estan sorpresos per la citació dels tres joves, que han anat als jutjats en condició d'investigats, ja que és ''el procediment habitual''.De la seva part, des del SEPC, Llibert Reixach, ha lamentat que tot i les reiterades vegades que el rector es va comprometre a què els fets no acabarien passant pel jutjat, al final si que han hagut d'anar a declarar tres persones. És per això que ha criticat la falta de compromís i ha recordat que si s'ha arribat a aquest punt ha estat per ''la presència policial a la universitat per a petició del rector, en una protesta legítima convocada per una assemblea de facultat''.Reixach també ha pronosticat un ''curs mogut'' per aquesta actitud del rectorat i espera que en el primer claustre del curs s'abordi la situació per tal que es puguin deixar clares quines són les intencions del rectorat. La protesta de l'Assemblea de Lletres contra la presència policial a la UdL va derivar en un enfrontament amb mossos de paisà i la posterior ocupació del despatx del rector durant més de tres setmanes.

Anar al contingut