Arxiu dels "papers de Salamanca"
Arxiu dels "papers de Salamanca"
Salamanca

Demanen que Catalunya torni els "papers de Salamanca" aprofitant el 155

Ho reclama l'associació Salvar el Archivo de Salamanca, que considera que aquests documents de la Guerra Civil els té la Generalitat de manera "il·legal"

RedaccióActualitzat

Amb l'article 155 en vigor a Catalunya, Salamanca torna a la càrrega reivindicant la devolució de l'Arxiu de la Guerra Civil de la ciutat castellana. El president de l'associació Salvar el Archivo de Salamanca, Policarpo Sánchez, ha anunciat que enviarà en els pròxims dies una carta a la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, perquè tornin al Centre Documental de la Memòria Històrica els documents que, segons aquesta entitat, estan "il·legalment" en possessió de la Generalitat de Catalunya.

El responsable d'aquesta associació ha dit a Ràdio Salamanca que aquests lligalls "no es van enviar adequadament tal com recull una sentència del Tribunal Constitucional". Ha insistit que "es compleixi la llei" i que tornin al centre documental abans del 21 de desembre, en compliment de la sentència i de l'aplicat article 155. Així ho recull la carta que remetrà a la vicepresidenta del govern central, amb una còpia que també farà arribar a l'alcalde de Salamanca, Alfonso Fernández Mañueco.

Policarpo Sánchez ha explicat que el motiu que aquesta qüestió estigui "oblidada" i que no passi el mateix amb les obres del monestir de Sixena és que "els polítics aragonesos s'han mogut des del minut u". Recordem que el Ministeri de Cultura ha ordenat la devolució de les obres de Sixena a Osca, que en aquests moments s'exposen al Museu de Lleida.

 

Notícia relacionada: Prohibeixen a TV3 i Catalunya Ràdio dir "consellers empresonats" o "president Puigdemont"

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut