El fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce (Foto: EFE)
El fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce (Foto: EFE)
Madrid

Demanen la compareixença urgent de Torres-Dulce al Congrés arran de l'expedient a Rodríguez Sol

El grup format per IU-ICV-CHA vol sentir les explicacions del fiscal general de l'Estat arran de l'obertura d'un expedient per destituir el fiscal superior de Catalunya, Martín Rodríguez Sol. Segons Iniciativa, el procediment fa palesa la "debilitat" del govern espanyol.

RedaccióActualitzat
Esquerra Plural ha demanat la compareixença d'urgència al Congrés dels Diputats del fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce. El grup format per IU-ICV-CHA vol sentir les explicacions de Torres-Dulce arran de l'obertura d'un expedient per destituir el fiscal superior de Catalunya, Martín Rodríguez Sol. Segons Iniciativa, el procediment fa palesa la "debilitat" del govern espanyol.

Així ho ha assegurat el diputat ecosocialista Joan Coscubiela, que ha considerat la decisió del màxim representant dels fiscals "incomprensible" i una "barbaritat", sobretot tenint en compte que l'expedient s'obre "pel simple fet d'haver exercit la llibertat d'expressió". Coscubiela ha afegit que "sens dubte" al darrere d'aquest procediment hi ha el ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, un fet que no més posa de manifest la "debilitat" de l'executiu espanyol, sinó també el grau de "descomposició" en què es troba l'acció del govern.

La petició de compareixença parlamentària sol·licitada pel grup que encapçala Cayo Lara ha de passar ara el filtre de la mesa del Congrés, que podria rebutjar-la.

Anar al contingut