Lluís Pasqual en la roda de premsa de la temporada del Lliure (ACN)
Barcelona

Demanen el cessament de Lluís Pasqual al Lliure per "mals tractes" als treballadors

El col·lectiu Dones i Cultura està format per 800 professionals

RedaccióActualitzat

El col·lectiu Dones i Cultura demana el cessament de Lluís Pasqual com a director del Teatre Lliure. Fa pocs dies, el Patronat del Lliure va precisar que havia prorrogat el mandat de Pasqual dos anys més, i no quatre com es habitual, i es va fer aquesta foto de família per a la pròxima temporada.
 

 

Però Dones i Cultura demana que es faci marxa enrere. Han fet un manifest en què denuncien que Pasqual s'ha excedit en les seves funcions i que ha aplicat "mals tractes" i "maneres despòtiques" als treballadors del teatre.

 

Denuncien també el "tracte vexatori que dona de manera sistemàtica a les seves treballadores i treballadors", tal com ja va fer públic l'actriu Andrea Ros, la Cordèlia d'"El rei Lear".

Ros va revelar el patiment que li va suposar treballar sota les seves ordres i el va acusar d'haver-la ridiculitzat.

 

 

Arran de la seva publicació, el col·lectiu format per més de 800 professionals de la cultura demanava que se li fessin arribar més denúncies.

 

 

El comitè d'empresa explica que ha rebut altres queixes i que s'ha convocat una assemblea per a divendres en què proposaran fer un estudi de salut laboral que permeti aclarir les acusacions contra Pasqual.  

De moment, el director es manté en silenci i no ha volgut fer declaracions perquè considera que aquesta acusació prové d'un col·lectiu anònim.

El president del patronat del Lliure, Ramon Gomis, ha explicat a TV3 que en la propera reunió abordaran aquest assumpte i es proposarà crear una comisssió per estudiar-lo

Formen part del Patronat l'Institut de Cultura de Barcelona, la Conselleria de Cultura, la Diputació de Barcelona i l'Institut Nacional d'Arts Escèniques i Musicals del Ministeri de Cultura, a banda de personalitats del món de la cultura i entitats culturals.

El debat sobre la direcció del Lliure

Andrea Ros també va reivindicar una direcció més jove per al Lliure. Sobre el debat de la direcció del Lliure també s'hi va pronunciar Àlex Rigola, predecessor en el càrrec de Pasqual, i membre del patronat del teatre.

Proposava limitar la direcció dels equipaments públics a 8 anys i demanava paritat en la programació artística. 
 

 

Amb la polèmica oberta, la Fundació del Lliure va aclarir que Pasqual només continuaria dos anys més en el càrrec. I que, per primera vegada, es convocaria un concurs obert i es garantiria la màxima paritat possible. 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut