Juana Rivas, abans d'entrar a un judici a Itàlia per la custòdia dels fills
Juana Rivas, abans d'entrar a un judici a Itàlia per la custòdia dels fills

Demanen cinc anys de presó per a Juana Rivas per haver-se endut els seus dos fills

Els va tenir un mes en lloc desconegut en comptes de lliurar-los al pare

Actualitzat

La Fiscalia de Granada ha demanat cinc anys de presó per a Juana Rivas per sostracció de menors. Rivas va estar un mes il·localitzable amb els seus dos fills, en comptes de complir una ordre judicial i lliurar-los al seu pare, l'italià Francesco Arcuri.

El fiscal acusa Rivas de dos delictes de sostracció de menors. Per cada un sol·licita una pena de dos anys i sis mesos. També demana la inhabilitació especial per exercir el dret de pàtria potestat sobre els dos nens per un termini de sis anys. Segons el fiscal, Juana Rivas era conscient de les resolucions judicials que, repetidament, li ordenaven que lliurés el fills al seu pare.

Els nens, d'11 i 3 anys, tenen la seva residència habitual a l'illa de Carloforte (Itàlia), on estan escolaritzats. El Ministeri Públic considera provat que Juana Rivas es va desplaçar amb els seus fills des d'Itàlia a Granada el 18 de maig de 2016 per visitar els seus familiars. El 2 d'agost va comunicar al pare dels nens que no tornava amb ells a Itàlia i va romandre en lloc desconegut.

Juana al·legava que fugia d'una suposada situació de maltractaments de qui aleshores era la seva parella. Arcuri havia estat condemnat el 2009 por lesions en l'àmbit familiar, per una sentència que es va dictar per conformitat de les parts. Posteriorment, Rivas el va tornar a denunciar. Però un jutjat de Granada de Violència sobre la Dona no va voler obrir diligències perquè al·legava que els fets s'havien de jutjar a Itàlia, on suposadament s'havien produït.

Després de conèixer aquesta sol·licitud de pena, Rivas ha declarat que seguirà "la lluita fins a la victòria, perquè això no pot acabar d'una altra manera". De moment, els nens viuen a Carloforte amb el seu pare.    

 

ARXIVAT A:
Judicial
Anar al contingut