Demanen a Apple que combati l'addicció dels nens als mòbils

Dos accionistes de la companyia pressionen perquè Apple ofereixi eines contra la dependència dels menors als mòbils i a les xarxes socials

RedaccióActualitzat

Dos grans inversionistes d'Apple han instat la companyia fabricant de l'iPhone a prendre mesures per combatre la creixent addició al mòbil entre els nens. S'han mostrat preocupats tant pels efectes dels dispositius electrònics com per les xarxes socials en menors.

Són Jana Partners LLC, amb seu a Nova York, i el Sistema de Jubilació de Mestres de l'Estat de Califòrnia, que tenen dos mil milions de dòlars en accions d'Apple. En una carta, diuen que la companyia pot tenir un paper fonamental perquè la indústria tecnològica s'interessi sobretot en l'atenció a la salut i el desenvolupament de les pròximes generacions.

Per això, totes dues organitzacions han proposat a Apple mesures com establir un comitè d'experts amb especialistes en desenvolupament infantil, oferir abundant informació als investigadors i millorat el software dels seus dispositius perquè els pares ho tinguin més fàcil per protegir la salut dels seus fills.

"Hi ha una clara necessitat que Apple ofereixi als pares més eines perquè s'assegurin que els joves consumidors utilitzin els vostres productes de forma adequada. Fer-hi front ara millorarà el valor a llarg termini per a tots els accionistes."

Els dos grups inversionistes es mostren preocupats per l'impacte a llarg termini de l'us dels mòbils i les xarxes socials, sobretot quan es comencen a fer servir de petits.

Apple els ha contestat que des del 2008 no para d'oferir eines als pares perquè controlin què fan els fills amb els mòbils.

Pocs neguen, però, que molts nens d'avui es passen massa hores enganxats, amb l'afegit que ningú sap quin impacte tindrà això en el seu desenvolupament.

I això ens porta a una hipòtesi que podria fer molt mal a tecnològiques:

I si amb el temps s'acabés demostrant que Apple, Facebook o Instagram dissenyaven a consciència eines addictives perquè la gent les consumeixi més? Hi ha un precedent important: la indústria del tabac, que dècades més tard va acabar compensant les víctimes per no haver advertit que els seus productes creaven addicció.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut