Louise i David Turbin, aquest dijous durant la vista davant del jutge de Riverside, a Califòrnia (Reuters)
Louise i David Turbin, aquest dijous durant la vista davant del jutge de Riverside, a Califòrnia (Reuters)

Demanen 94 anys per a la parella acusada de segrestar i torturar els 13 fills

David i Louise Turbin s'han declarat innocents dels 38 delictes de què els acusen. El fiscal del cas ha detallat les tortures psicològiques que van rebre els fills.

RedaccióActualitzat

Aquest dilluns es va descobrir la barbàrie a què David i Louise Turbin havien sotmès els seus 13 fills d'entre 2 i 29 anys, i aquest dijous van comparèixer davant del jutge de Riverside, a Califòrnia.

 

Els acusen d'un total de 38 delictes que poden comportar-los fins a 94 anys de presó, però ells es van declarar innocents.

Una filla va tenir por en plena fuga

Dilluns va ser una filla de 17 anys la que va aconseguir escapar de la casa familiar i denunciar la seva situació i la dels seus 12 germans a la policia, que va presentar-se a la casa i va detenir els pares. Ho ha explicat Michael Hestrin, el fiscal encarregat del cas:

"La víctima de 17 anys, que va poder escapar, va preparar amb els seus germans durant 2 anys la fugida. Va sortir per una finestra amb una altra germana, però aquesta va tenir por i va decidir tornar a la casa."

 

A poc a poc es van coneixent detalls de l'horror que va trobar la policia a la casa: estava fosca, feia pudor i 3 fills estaven encadenats al llit. 7 d'ells són majors d'edat, però els agents van pensar-se que gairebé tots eren menors, presumptament per la mala alimentació que han tingut els últims anys.

Paràlisi cognitiva i neuropaties

Les 10 filles i els tres fills només es podien dutxar un cop l'any, i no havien visitat mai el dentista. Hestrin ha qualificat de depravats els pares, i ha donat detalls de com els torturaven psicològicament:

"Sembla ser que els pares compraven menjar per ells, però no permetien als nens tastar-lo. Compraven pastissos de poma, de carbassa, els deixaven a la vista perquè els nens els veiessin, però no podien menjar-ne."

 

Aquesta situació els ha provocat danys físics i psicològics, segons Hestrin:

"Moltes de les víctimes tenen paràlisi cognitiva i neuropaties, danys al sistema nerviós, com a conseqüència d'aquest abús físic i psicològic extrem i prolongat."

El fiscal ha demanat una fiança d'uns 10 milions d'euros per cadascun dels pares. La llista d'acusacions inclou 12 delictes de tortura, 12 de segrest, set de maltractament d'adults i sis de maltractament o negligència de menors. Només la filla de dos anys estava ben alimentada.

 

Des del 2014

La família vivia des del 2014 en una casa d'una urbanització relativament nova a Perris, una ciutat a uns 100 quilòmetres a l'est de Los Angeles que ha crescut molt els últims anys. El pare és enginyer aeronàutic, s'havia declarat dues vegades insolvent, i la mare és mestressa de casa.

 

Se suposava que educaven els fills a casa i el pare constava, de fet, com a director d'una escola privada amb seu a la casa familiar. Els veïns havien notat coses estranyes, però no s'imaginaven les condicions en què vivien els fills.

Sembla que els pares es van esforçar a aparentar normalitat de cara enfora. Per exemple, a la seva pàgina de Facebook hi ha fotos de família bastant normals, fins i tot, algunes de visites a Disneyland.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut