Collbató

Demanen 5 anys de presó per llançar dues sabatilles a l'alcaldessa de Collbató durant un ple

Francesc Raset podria passar cinc anys a la presó per haver llançat dues sabatilles a l'alcaldessa durant un ple a l'Ajuntament. El fiscal considera que es tracta d'un atemptat a l'autoritat amb l'agreujant que era un acte públic. Aquest veí de Collbató, membre de la plataforma Salvem Montserrat, protestava per l'ampliació del polígon industrial.

Actualitzat
En el ple de l'Ajuntament de Collbató celebrat el 16 de març del 2009, Francesc Raset va llançar un parell de sabatilles contra l'alcaldessa com a protesta per l'ampliació del polígon industrial a Montserrat. La socialista Josefina Martínez el va denunciar i ara el fiscal en demana cinc anys de presó i una multa perquè ho considera un atemptat a l'autoritat, amb l'agreujant de produir-se en un acte públic amb el risc de causar lesions.

Raset considera excessiu el possible càstig perquè "en aquest país es premia qui destrossa el paisatge" però es vol condemnar qui "està defensant els interessos del poble". Tot i així, afirma que "si això salva Montserrat d'un polígon industrial, val la pena tot l'esforç que faig".

La Plataforma Salvem Montserrat, de què és membre Francesc Raset, va presentar més de 1.200 al·legacions i 80.000 firmes contra l'ampliació de vint hectàrees del polígon industrial, però no va ser suficient. Tot i així, ara el projecte està aturat perquè els promotors inicials s'hi han desvinculat.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut