Barcelona

Demanen 38 anys de presó per a la mare i el padrastre de l'Alba per intent d'assassinat

El cas de l'Alba, la nena de 5 cinc anys presumptament maltractada de Montcada i Reixach, al Vallès Occidental, va commoure tothom. I no només per les pallisses que presumptament va rebre del seu padrastre sinó perquè, en una d'aquestes suposades batusses, va quedar en coma. El jutge instructor va processar la parella per intent d'homicidi però ara la Fiscalia incrementa el càstig i demana 19 anys de presó per a la mare i per al padrastre per intent d'assassinat, per un delicte continuat contra la integritat moral i un altre de violència domèstica. El ministeri públic també els reclama una indemnització d'un milió i mig d'euros per les seqüel·les que li han quedat per a tota vida a la menor.

Actualitzat

El 5 de març del 2006, la criatura va rebre una pallissa que la va deixar en coma, fet que li ha provocat la incapacitat absoluta. Abans d'aquella data, però, la menor ja havia estat maltractada en diverses ocasions.

El cas de l'Alba va posar en evidència la descoordinació de les administracions en la protecció de menors i va suscitar la firma d'un protocol d'actuació per evitar que es repetissin uns fets com aquest.

Anar al contingut