"Demà moriré", seleccionada per al Hot Docs, a Toronto

"I Will Be Murdered / Demà moriré", una pel·lícula documental dirigida per Justin Webster, ha estat seleccionada pel destacat festival internacional del gènere documental Hot Docs, a Toronto.

El documental explica una extraordinària història d'assassinat, amor i conspiració política a Guatemala l'any 2009. La seva emissió a la BBC al febrer va obtenir crítiques excepcionals.
 
És una producció de la productora catalana JWP per a la BBC, ITVS, TVE, TVC i The Danish Film Institute, en una nova coproducció internacional.
 
 
Sinopsi:
Al maig del 2009, Rodrigo Rosenberg, un carismàtic advocat de prestigi guatemalenc, va sortir de passeig amb bicicleta a prop de la seva residència a Ciutat de Guatemala. Moments més tard va ser assassinat. Res d'estrany, desgraciadament, en un país amb una de les taxes d'assassinats més alta del món. El que va ser extraordinari va ser que l'endemà Rosenberg va aparèixer a YouTube, en un vídeo gravat dies abans de la seva mort, culpant el president de Guatemala d'haver-lo mort. Milers de manifestants van sortir als carrers en protesta per aquest fet. El país estava a la vora d'un cop d'estat. Un fiscal espanyol, Carlos Castresana - conegut a Espanya pel seu paper en el "cas Pinochet"- enviat per les Nacions Unides per lluitar contra la impunitat uns anys abans, va ser la persona triada per agafar el cas. Va començar una recerca que seria un viatge a l'ànima de Rodrigo Rosenberg, i a l'infern d'impunitat a Guatemala, per arribar a una conclusió impensable.
 
Fitxa tècnica:
 
 
Direcció i guió: Justin Webster
Producció executiva: Sumpta Ayuso
Producció delegada TVC: Jordi Ambròs
Director de fotografia: Lucas Gath
Música: Camilo Sanabria
So: Carlos Valle
Editors: Simón Hernández, Jesper Osmund i Jim Loomis
 
 
Web:Web oficial
 
Anar al contingut