Delgado aguanta, amb el suport de Sánchez: "Aquest govern no accepta xantatges"

Actualitzat

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, defensa i sosté la ministra de Justícia. La pressió perquè Dolores Delgado dimiteixi, per les filtracions de la seva conversa amb l'excomissari Villarejo, ha crescut. Però Sánchez ha dit des dels Estats Units, on és de viatge oficial, que la seva agenda política no la marca un corrupte.

"Aquest govern i l'estat no accepten xantatges de ningú. Absolutament de ningú. Hem vingut a netejar, estem netejant i continuarem netejant. Si el govern està decidit a lluitar contra la corrupció, a no acceptar xantatges i a ser un govern sense hipoteques, evidentment, no ens marcarà l'agenda política un corrupte."

D'aquesta manera ha descartat la dimissió de Delgado. 

Sánchez també ha defensat l'autonomia del govern en referència a la posició del líder de Podem, Pablo Iglesias, que ha demanat que la ministra de Justícia deixi la política. 

"Puc discrepar d'altres líders polítics, però les decisions sobre la composició del govern les fa el president."

Sánchez creu que la ministra ha "estat prou" clara en les seves explicacions i ha valorat la seva trajectòria de més de 20 anys com a fiscal tractant assumptes relacionats amb el terrorisme jihadista.

Ha dit que si els grups de l'oposició volen fer la seva feina "a base d'informacions d'un xantatgista, és la seva responsabilitat", però que la del govern és combatre la corrupció i "defensar el bon nom d'una servidora pública" que ha fet una "feina extraordinària". 

Aquest dimecres al matí, l'oposició ha demanat que la ministra dimiteixi, des del PP a Podem passant per ERC. Delgado ha anunciat que compareixerà al Congrés, en la Comissió de Justícia, el 10 d'octubre per explicar la seva relació amb Villarejo.

De moment, però, en el ple de la cambra baixa la ministra de Justícia ha assegurat que no pensa plegar.

ARXIVAT A:
Pedro Sánchez
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut