Del "respecte" a l'"esperpent", els partits no independentistes sobre l'acte de Brussel·les

Juli RodésActualitzat

De la manifestació de Brussel·les, n'han parlat avui alguns partits en els seus actes de campanya per les eleccions del 21D.

 

El número dos de Ciutadans per Barcelona, Carlos Carrizosa, ha dit que les manifestacions no serveixen per guanyar eleccions. Durant una visita a la Fira de Sant Boi, al Baix Llobregat, ha carregat contra els independentistes, qualificant-los de nacionalistes que volen apartar Catalunya d'Europa. 

"No valen manifestòmetres, ni concentracions en un lloc o un altre. Les democràcies no es construeixen a cop de manifestació, sinó amb vots. Recordo que Juncker i Macron han anomenat els nacionalistes 'el verí d'Europa' i penso que a Catalunya hem de repensar aquest nacionalisme que ens vol apartar del futur, que, com tots sabem, és a Europa."

 

El cap de llista del PP, Xavier García Albiol, que ha repartit polvorons i sobres amb paperetes en el mercat ambulant de Sant Cosme, al Prat de Llobregat, ha qualificat la manifestació d'avui a Brussel·les d'"espectacle esperpèntic".

"Aquests catalans que s'han traslladat a Brussel·les, empesos per qui ha estat el president de la Generalitat més nefast que ha tingut la història de Catalunya, avui viuran un espectacle d'allò més esperpèntic. Hi ha una part de la població catalana, que per sort no és majoritària, que s'ha deixat portar per un encantador de serps."

 

Des del PSC, el presidenciable Miquel Iceta, que ha assistit a un acte sobre gent gran a la UGT, ha dit que li sembla molt bé que els independentistes es manifestin com els sembli convenient, però ha remarcat que la veritable força de les opcions polítiques es mostra a les urnes. 

"Com que soc ferm partidari del dret de manifestació i de la llibertat d'expressió, doncs em sembla molt bé que els independentistes es manifestin en la forma que tinguin per convenient. Al final, i afortunadament, en democràcia, la força es demostra el dia que es vota amb totes les garanties."

 

El candidat a la presidència de la Generalitat per Catalunya en Comú-Podem, Xavier Domènech, ha expressat el "ple respecte" de la seva formació per la manifestació de Brussel·les, i ha explicat que no hi han enviat ningú a causa del context electoral.

"Entenem que aquesta manifestació té lloc en el context d'una situació extraordinària, d'intervenció de l'autogovern de Catalunya i d'una part del govern a la presó i l'altra fora del país. També entenem que té lloc en un context electoral i, sense entrar a qüestionar-ne la legitimitat, creiem que ara hem de presentar propostes electorals. Per això, des del ple respecte, no compartim participar en la manifestació."

ARXIVAT A:
Procés catalàIndependènciaEleccions 21D
Anar al contingut