Roberto Bermúdez de Castro, en una imatge d'arxiu (EFE)
Roberto Bermúdez de Castro, en una imatge d'arxiu (EFE)

Deixa la política Roberto Bermúdez de Castro, responsable de l'aplicació del 155

Era el número 2 de Sáenz de Santamaría a Administracions Territorials

RedaccióActualitzat

Roberto Bermúdez de Castro, fins ara secretari d'Estat per a les Administracions Territorials i responsable més directe de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució, ha anunciat aquest divendres que deixa la política.

Bermúdez de Castro va ser la persona del govern de Mariano Rajoy encarregada de gestionar l'aplicació a l'administració de la Generalitat de l'article 155 de la Constitució a partir del 27 d'octubre.

Segons ha explicat a diversos mitjans, un cop el govern de Pedro Sánchez l'ha deixat sense càrrec, té la intenció de descansar unes quantes setmanes i després dedicar-se a l'empresa privada.

Màxima discreció

Durant els mesos que ha estat al capdavant de la gestió del 155, Bermúdez de Castro ha estat força discret. Segons va explicar en una entrevista televisiva, aquest era l'encàrrec de Mariano Rajoy: màxima discreció.

De tota manera, en aquella entrevista va criticar durament els mitjans públics catalans: va acusar TV3 i Catalunya Ràdio de "ser una vergonya" perquè, segons va dir, han promogut l'independentisme.

Vídeo relacionat: Bermúdez de Castro culpa els mitjans de l'"enfrontament social" a Catalunya

 

Carrera política a Aragó

Roberto Bermúdez de Castro va néixer el 1971 a Osca, i el primer càrrec al PP va ser com a regidor d'aquesta ciutat el 1999. Ha fet el gruix de la seva carrera a Aragó o com a representant del PP d'Aragó al Senat.

Dues vegades candidat del PP a l'alcaldia d'Osca, entre el 2011 i 2015 va ser conseller de Presidència i de Justícia del govern d'Aragó presidit per Luisa Fernanda Rudi.

Sáenz de Santamaría el fitxa

El novembre del 2016, quan era portaveu del grup del PP a les Corts d'Aragó, la vicepresidenta de Rajoy, Soraya Sáenz de Santamaría, el va cridar per fer-se càrrec de la secretaria d'Estat d'Administracions Territorials.

En total ha estat una carrera política de gairebé 20 anys de càrrecs locals, regionals i estatals dins el PP.

ARXIVAT A:
Article 155PP
Anar al contingut