Captura d'una imatge del vídeo que s'ha fet viral (Twitter)

Defensa investiga el vídeo de 2 civils amenaçant Puigdemont i Iglesias des d'un tanc

Els homes asseguren que "estan buscant solucions als problemes d'Espanya" mentre un d'ells ensenya el canó del tanc

RedaccióActualitzat

L'Exèrcit de Terra ha obert una investigació per determinar per què dos civils van amenaçar Carles Puigdemont i Pablo Iglesias des d'un tanc en marxa. Els homes ho van gravar en un vídeo, que s'ha fet viral i ha generat molta polèmica, i on asseguren que estan "buscant solucions als problemes d'Espanya".

Tot seguit, un dels homes diu que les han trobat i ensenya el canó del tanc: "Donarem una sopresa a Puigdemont. I afegeix: "70 tones d'amor pur i democràcia." L'altre home bromeja d'anar a Brussel·les, ciutat on es troba el president de la Generalitat destituït pel 155.

El Ministeri de Defensa assegura que està analitzant el vídeo que s'ha difós per Twitter. Segons fonts de l'exèrcit, les imatges es van gravar el 8 de desembre en una base militar, el dia de la patrona de la infanteria de l'exèrcit. El vehicle es dirigia a l'hangar després de participar en una exposició durant una jornada de portes obertes.

La investigació vol aclarir si els dos homes tenien autorització per pujar al carro de combat, ja que els civils tenen prohibit pujar a qualsevol vehicle militar. 

El PDeCAT demanarà que la ministra Cospedal doni explicacions al Congrés sobre el vídeo. La portaveu del partit a la Comissió de Defensa, Miriam Nogueras, ha assegurat que "sigui o no militar, és impresentable que algú pugui utilitzar material militar per a aquesta falta de respecte".

Nogueras ha reclamat, a més, que l'Estat demani disculpes a Puigdemont i Iglesias per les amenaces.
 

Notícia relacionada: Prohibeixen a TV3 i Catalunya Ràdio dir "consellers empresonats" o "president Puigdemont"

 

ARXIVAT A:
Procés català
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut