Funerals al Iemen per les víctimes, moltes d'elles nens, en un atac aeri fet per la coalició encapçalada per l'Aràbia Saudita (Reuters)
Funerals al Iemen per les víctimes, moltes d'elles nens, en un atac aeri fet per la coalició encapçalada per l'Aràbia Saudita (Reuters)
Madrid

Defensa frena la venda de 400 bombes a l'Aràbia Saudita perquè no les llancin al Iemen

Rajoy va vendre l'any passat 270 milions en armes als saudites i ara Sánchez paralitza un contracte de 9,2 milions

RedaccióActualitzat

El Ministeri de Defensa ha paralitzat un contracte d'exportació d'armes a l'Aràbia Saudita. Es tracta de 400 bombes de precisió que es van vendre per 9,2 milions d'euros l'any 2015, amb el PP al poder. Segons informa la SER, el departament que encapçala Margarita Robles ha iniciat els tràmits per tornar aquests diners a la monarquia saudita. L'executiu central ha pres la decisió davant del risc que aquest tipus d'armament s'utilitzi contra la població civil del Iemen.

La paralització del contracte arriba unes hores abans de la reunió a Madrid entre la secretària d'Estat de Comerç, Xiana Méndez, que és qui autoritza la venda d'aquest tipus de material, i les quatre ONGs que integren la campanya Armes Sota Control. Són Amnistia Internacional, FundiPau, Greenpeace i Oxfam Intermón, que reclamen l'aturada immediata de l'exportació de material militar als saudites.

Divendres que ve, la secretària d'Estat de Comerç compareixerà davant la comissió de Defensa del Congrés per informar sobre la venda d'armes i material de defensa de doble ús.

 

 

L'any passat, Espanya va vendre armes per un valor de 270 milions d'euros al règim de Riad. Des que va començar la guerra amb el Iemen, el 2015, s'han destinat més de 900 milions amb aquest objectiu, segons Amnistia Internacional. L'acord el va subscriure el llavors responsable de Defensa, Pedro Morenés.

Dissabte passat, la coalició militar encapçalada per l'Aràbia Saudita va admetre que va bombardejar un autobús en què van morir 40 nens que anaven a l'escola i una desena de persones més. Després d'aquest atac, el govern de Pedro Sánchez va anunciar que revisaria la venda d'armes a Riad.

Notícia relacionada: La guerra per la qual Espanya ven armes a l'Aràbia Saudita

 

ARXIVAT A:
Aràbia Saudita
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut