Imatge promocional de les forces armades espanyoles
Imatge promocional de les forces armades espanyoles
Madrid

Defensa desmenteix que hi hagi sorolls de sabres entre els militars per intervenir Catalunya

El ministeri respon a les declaracions del tinent general Pitarch que va dir a Catalunya Ràdio que hi ha un corrent de l'exèrcit espanyol partidari d'intervenir militarment Catalunya. Defensa ho nega i assegura que, si fos cert, ja hauria actuat.

Catalunya Ràdio / RedaccióActualitzat
No hi ha soroll de sabres. El Ministeri de Defensa desmenteix que hi hagi un corrent entre els militars espanyols que miri amb recel el procés independentista a Catalunya i que plantegi una actuació.

El ministeri respon d'aquesta manera a les declaracions a Catalunya Ràdio del tinent general Pedro Pitarch. Aquest militar, molt considerat a l'exèrcit però retirat des de fa tres anys, ha explicat que hi ha membres de les forces armades -en actiu i retirats- que atien els ànims per fer un cop com el del 23-F.

Pitarch assegura també en el seu blog que té constància del malestar entre els militars per la quantitat de missatges i documents que li han arribat en les últimes setmanes. Tot i això, es mostra convençut que el soroll de sabres no anirà a més i que és als polítics a qui els toca treballar per la unitat de l'Estat.

Fons del Ministeri de Defensa han explicat a Catalunya Ràdio que no hi ha cap senyal en aquest sentit als quarters espanyols. El ministeri no vol fer declaracions públiques sobre el cas per no encendre la polèmica, però adverteix que, si realment hi hagués aquests plans entres alguns militars, des de Defensa ja s'hauria actuat.

Pel que fa a Pitarc, Defensa recorda que el tinent general està retirat i per tant pot fer les declaracions que cregui oportunes, com qualsevol altre ciutadà. De fet, el ministeri no pot prendre cap mesura perquè es tracta d'una persona que formalment no forma part de l'exèrcit.
Anar al contingut