Sevilla

Decreten presó incondicional per a la cuidadora d'un nen amb paràlisi cerebral trobat mort

El jutge que porta el cas de la mort d'un nen amb paràlisi cerebral dilluns ha decretat presó per a la cuidadora que se'n feia càrrec el cap de setmana. Es tracta d'una jove de 20 anys, d'origen bolivià, a qui s'imputen els delictes d'abandonament del menor i d'homicidi imprudent. El jutge ha conclòs que la mainadera va deixar el menor sol des de la nit de dissabte fins dilluns a la tarda, quan els pares el van trobar mort a casa seva. L'altre detingut pel cas ha quedat en llibertat provisional amb els mateixos càrrecs que la jove, i ha de comparèixer als jutjats els dies 3 i 17 de cada mes.

Actualitzat
El titular del jutjat número 2 de Sevilla ha dictat presó per I.C.C, la jove boliviana de 20 anys que estava a càrrec del nen amb paràlisi cerebral trobat mort dilluns, sol, al seu domicili de Sevilla. Després de descartar que el nen rebés maltractaments, el jutge ha imputat els delictes d'abandonament d'un menor i d'homicidi imprudent, per la qual cosa podria ser condemnada a un total de vuit anys de presó, segons la legislació actual.

Segons ha explicat l'advocat de la jove, José Ignacio Ruiz Vergara, el jutge ha conclòs que l'acusada va deixar sol el menor, els pares del qual estaven de viatge aquell cap de setmana, des de dissabte a la nit fins dilluns a la tarda, quan els seus progenitors el van trobar mort i sol al seu domicili. En una primera versió dels fets, la cuidadora va afirmar haver-los trucat informant-los que marxava a Bolívia perquè la seva mare estava molt malalta.

L'altre detingut per aquesta causa, J.M.M.S., ha quedat en llibertat provisional amb els mateixos càrrecs que la jove, i ha de comparèixer al jutjat els dies 3 i 17 de cada mes.

De marxa a la discoteca

L'advocat ha detallat que, segons el testimoni dels joves, la cuidadora que estava a càrrec del nen mentre els seus pares passaven un cap de setmana fora de Sevilla, va sortir a una discoteca dissabte a la nit, on va conèixer l'altre detingut, un jove equatorià de 19 anys. Ambdós joves van estar una estona xerrant i ballant i, quan ella va decidir anar al bany, ell li va demanar que li deixés alguna cosa com a mostra que tornaria, i ella li va donar les claus de la casa dels seus caps, mentre que el jove li va entregar la seva targeta de la Seguretat Social.

Després de tornar del bany, la mainadera va veure com el jove estava ballant amb una altra noia, per la qual cosa li va fer vergonya acostar-se a ell per demanar-li les claus, i després va perdre'l de vista. Aquella nit la cuidadora va dormir a casa d'una amiga en lloc del domicili del menor, i el dia següent el va passar, segons la seva declaració davant del jutge, buscant el jove perquè tenia les claus, encara que la mare d'aquest noi ha assegurat que ni ella ni el seu fill van tenir notícia del cas fins que la Policia Nacional els va trucar perquè faltava un joc de claus de la casa i havien trobat entre les pertinences de la jove la targeta de la Seguretat Social del seu fill.

A més, la declaració de la jove apunta que no va ser ella la que es va posar en contacte amb els pares del nen, segons s'havia dit, sinó que van ser aquests els que li van trucar per avisar-la que pensaven tornar.

A partir d'aquí els fets es van precipitar i quan els pares van arribar a casa poc abans de les vuit del vespre de dilluns es van trobar el petit sol i mort, encara que la seva primera reacció va ser dur-lo a Urgències de l'Hospital Virgen del Rocío de Sevilla, on només van poder certificar-ne la mort. Els forenses van determinar més tard que la defunció s'hauria produït entre les 15.30 i les 17.00 hores de la tarda d'aquell mateix dilluns.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut