L'expresident balear Jaume Matas i el periodista Antoni Alemany, al banc dels acusats
Imatge d'arxiu de l'expresident balear Jaume Matas i el periodista Antoni Alemany, al banc dels acusats (Foto: EFE)
Palma

Declaren que Antoni Alemany va cobrar subvencions irregulars del govern balear

En una nova sessió del judici pel "cas Palma Arena", diversos funcionaris han declarat que el periodista Antoni Alemany va rebre subvencions irregulars del govern balear en l'època que el va presidir Jaume Matas. Aquestes revelacions s'han conegut després que en altres sessions membres de l'equip de Matas van declarar que es va contractar fraudulentament el periodista perquè li escrivís els discursos a Matas.

RedaccióActualitzat
Una funcionària de l'àrea de comunicació del govern balear ha declarat aquest dilluns en una nova sessió del judici pel "cas Palma Arena" que el director general de Comunicació en època de Matas, Joan Martorell, li va encarregar que atorgués una subvenció a Antoni Alemany. L'ajuda estava vinculada a un projecte de creació d'una agència de notícies i, segons ha declarat l'empleada, li van ordenar que arreglés la puntuació perquè Alemany rebés la màxima quantitat de diners, uns 450.000 euros.

Una altra funcionària ha declarat que si hagués estat oficial que Alemany escrivia els discursos a Matas, el govern no li hauria pogut atorgar cap subvenció.

Aquestes revelacions arriben dies després que, també en aquest procés, membres de l'equip de Matas acusessin Alemany de rebre gairebé mig milió d'euros per uns serveis d'assessorament que mai van ser contractats per concurs públic. El periodista va negar conèixer la naturalesa del concurs públic pel qual es va encobrir la seva contractació mentre que els declarants han assegurat que percebia aquests diners per escriure els discursos a l'expresident balear.

El "cas Palma Arena" es va destapar l'any 2008 quan es va descobrir que el pavelló esportiu estava pressupostat per 48 milions d'euros, i en va costar més de 100. El sumari té 26 peces separades i Matas està acusat de nou delictes. En aquest primer judici s'enfronta a una petició del fiscal de 8 anys de presó per suposada malversació de fons, falsedat documental, frau i tràfic d'influències.


Anar al contingut