Moscou

Declaren no culpables els tres acusats de l'assassinat de la periodista russa Anna Politkóvskaia

Un tribunal de justícia rus ha declarat no culpables per falta de proves els tres homes acusats d'haver participat en l'assassinat de la periodista russa Anna Politkóvskaia. Els tres homes eren dos germans txetxens acusats d'haver participat en l'assassinat i un expolicia imputat per assistència tècnica als criminals. L'autor material de l'assassinat continua fugitiu. L'advocada de la família de la periodista ja havia advertit que els tres acusats eren només peons del crim i que els autèntics culpables estan lliures.

Actualitzat
La periodista russa Anna Politkóvskaia, famosa per la seva cobertura crítica de la guerra de Txetxènia, va ser assassinada el mes d'octubre del 2006 a la porta de casa seva. Un veí de l'edifici on vivia va descobrir el cadàver, que tenia diversos impactes de bala. El crim va fer que totes les mirades s'adrecessin al Kremlin, que no tolerava les denúncies de Politkóvskaia sobre els abusos de les tropes russes a Txetxènia, motiu pel qual havia estat arrestada diverses vegades.
 
Politkóvskaia, que va néixer a Nova York el 1958, era considerada la periodista més crítica amb la política del president rus, Vladímir Putin. La periodista havia confessat en diverses ocasions que havia rebut amenaces de mort dels diversos serveis secrets russos. Autora de diversos llibres, traduïts a múltiples idiomes, va començar a treballar de periodista al diari "Izvestia" el 1982, i des del 1999 escrivia per a la "Nóvaya Gazeta", la publicació més crítica amb el Kremlin.

El juny del 2008, tres persones van ser inculpades formalment per la mort de la periodista russa, però cap d'elles estava considerada com a autora material ni com a inductora. Un quart sospitós, un exoficial dels serveis secrets, se'l va acusar d'abús de poder i extorsió.
Anar al contingut