Un habitant de Carolina del Nord prepara casa seva per l'arribada de l'huracà "Irene". (Foto: Reuters)
Un habitant de Carolina del Nord prepara casa seva per l'arribada de l'huracà "Irene". (Foto: Reuters)
Washington

Declaren l'estat d'emergència en cinc estats de la costa est dels EUA davant l'arribada de l'huracà "Irene"

L'arribada de l'huracà "Irene" a la costa est dels Estats Units ha posat en alerta les autoritats. Cinc estats han declarat l'estat d'emergència per preparar-se a fer front als danys que pugui deixar el cicló amb més rapidesa. Hi ha milers d'evacuats i les companyies aèries han començat a suspendre alguns vols. S'espera que l'huracà, que podria arribar a força 4 d'una escala de 5, toqui sòl nord-americà aquest dissabte, a Carolina del Nord. Al seu pas pel Carib, el primer gran huracà de la temporada a l'Atlàntic ha provocat almenys quatre morts: tres a la República Dominicana i un a Puerto Rico.

Actualitzat
Els Estats Units eleven l'alerta davant l'arribada de l'huracà "Irene". Cinc estats de la costa est dels Estats Units han declarat l'estat d'emergència. Són Nova York, Nova Jersey, Carolina del Nord, Virgínia i Maryland. Les autoritats volen poder fer front amb rapidesa als danys que pugui deixar el primer huracà de la temporada a l'Atlàntic. "Esperem el millor però ens preparem per al pitjor", ha assegurat l'alcalde de Nova York, Michael Bloomberg, després que la ciutat ha viscut aquests dies un terratrèmol.

Davant l'arribada de l'"Irene" les autoritats han evacuat milers de persones i han habilitat refugis a l'interior. Les companyies aèries han començat a suspendre vols i la marina dels Estats Units ha mogut cap al sud-est de l'estat de Virgínia els seus vaixells de guerra.

El Centre Nacional d'Huracans, amb seu a Miami, ha avisat que pot assolir una força de nivell 4 quan arribi a la costa est dels Estats Units. S'eleva a aquesta categoria quan els seus vents màxims sostinguts arriben als 210 quilòmetres per hora. S'espera que l'huracà toqui terra a Carolina del Nord dissabte i produeixi fortes pluges, vents i onatge a Florida, Geòrgia i Carolina del Sud.

Quatre morts al seu pas pel Carib

L'huracà "Irene" ha causat sis morts, tres a la República Dominicana, un a Puerto Rico i dos a Haití, al seu pas per les costes del Carib amb una força de categoria 3, en una escala de 5.

Les pluges torrencials provocades pel primer gran huracà de la temporada a l'Atlàntic han forçat l'evacuació de 37.000 persones a la República Dominicana i les autoritats no descarten trobar-hi més víctimes mortals durant les pròximes hores.
Anar al contingut