Tarragona

Declaren dues de les 170 dones que es van autoinculpar d'haver avortat

Les 170 dones de Tarragona que es van autoinculpar per haver avortat han començat a rebre citacions judicials per anar a declarar als jutjats. És el primer lloc de l'estat on ha passat això, segons han reconegut les mateixes agrupacions que van organitzar l'acte de protesta en solidaritat amb les dones que havien estat citades a declarar a Madrid i Barcelona per haver avortat. Les primeres a comparèixer han estat dues dones i ho han fet als jutjats de Tarragona en qualitat de testimonis. Han aprofitat la seva declaració per demanar una nova llei de l'avortament.

Actualitzat
Les dues dones van participar en la concentració a Tarragona del 28 de febrer per autoinculpar-se d'haver avortat. Davant del jutge han explicat que ho van fer fora de l'estat espanyol i dins de les 12 primeres setmanes d'embaràs. A la sortida dels jutjats de Tarragona han aprofitat per reclamar al nou govern socialista que revisi la llei de l'avortament per garantir el dret de les dones i la llibertat d'escollir.

Els col·lectius que van organitzar les accions d'autoinculpació ja han anunciat accions de protesta per aquestes citacions judicials i contactes amb els grups polítics per denunciar aquesta situació.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut