Granollers

Declaren culpables les prostitutes russes acusades de matar un empresari andorrà a Granollers

Veredicte de culpabilitat per a dues prostitutes russes i l'exparella d'una d'elles, acusats de matar un empresari andorrà a Granollers l'any 2004. Un tribunal popular ha considerat provat que Tetyana K., Olena P. i Oleksanr L. van assassinar l'home a cops de martell, aprofitant que s'havia quedat adormit després de consumir una gran quantitat d'alcohol i barrejar-lo amb una pastilla contra l'insomni. El jurat ha absolt l'examant d'una de les noies i un conegut, que estaven acusats de voler-les encobrir. Ara falta saber la sentència del cas. Tant la fiscalia com l'acusació particular demanen 18 anys de presó per als acusats i 180.000 euros d'indemnització per als dos fills de la víctima.

Actualitzat
El jurat considera provat que, el 10 de febrer de 2004, l'empresari Joan C.M., de 60 anys i veí de l'Ametlla del Vallès, va sortir d'un restaurant del municipi acompanyat de les dues prostitutes. Van anar a un pis que els havia llogat a Granollers i on les noies vivien des de feia uns quants dies.

Un cop allà, Joan C.M. es va quedar adormit perquè havia begut bastant i havia combinat l'alcohol amb pastilles per dormir. Aleshores les noies van posar en marxa el pla per quedar-se amb les pertinences de l'home i els 81.227 euros que guardava a la casa i que havia obtingut per la venda d'una finca.

Aquí va entrar en joc l'acusat, que va entrar al pis amb un martell. El jurat no ha pogut precisar qui dels tres russos va colpejar l'home al cap, agressió que li va provocar la mort. El seu cos el van trobar tres dies després al portaequipatges del seu cotxe, abandonat en un polígon industrial de Granollers.

Durant el judici, les prostitutes van admetre haver-se desfet del cadàver perquè tenien por que les inculpessin i expulsessin del país. Van negar, però, ser les responsables del crim. El jurat no es creu que, en el moment dels fets, les noies fossin a casa de José T.S., com han dit. A més, un treballador ha afirmat sense cap mena de dubte que va veure el cotxe del difunt al polígon la matinada dels fets, cosa que contradiu la versió de les acusades.

A tot això s'afegeix que el martell del crim el van trobar a casa de l'acusat i que el seu company de pis no ha pogut confirmar que el noi fos a casa la nit de l'assassinat.
Anar al contingut