Estats Units

Declaren culpable un exgovernador d'Illinois de només un dels 24 càrrecs que se li imputen

La justícia nord-americana ha declarat culpable de mentir a l'FBI l'exgovernador de l'estat d'Illinois Rod Blagojevich durant una investigació per causes de corrupció, però no ha arribat a un veredicte unànime en els 23 càrrecs més que se li imputen. L'exgovernador es pot enfrontar ara a cinc anys de presó. El jutge vol declarar el procés nul perquè es pugui repetir el judici.

Actualitzat
Després de dos mesos de judici, Blagojevich, jutjat per un tribunal popular, només ha estat condemnat per testimoni fals, tot i que se l'acusava de corrupció, xantatge sistematitzat, conspiració, frau postal i intent d'extorsió, entre d'altres. També se l'acusava d'haver intentat vendre l'escó que Barack Obama va deixar vacant quan va ser elegit president nord-americà. En total estava imputat per 24 delictes.

Els fiscals que porten el cas sostenen que Blagojevich ha obtingut en més d'una ocasió fons per a la seva campanya a canvi de la concessió de negocis amb l'Estat.

L'exgovernador podria passar fins a cinc anys a la presó i pagar una multa de fins a 250.000 dòlars per mentir a l'FBI quan va assegurar que no feia un seguiment de les contribucions electorals i que mantenia una estricta separació entre les campanyes polítiques i la feina de govern.

El jutge federal vol declarar el procés nul pel que fa a tots els càrrecs pendents, cosa que obligarà a repetir el judici. Blagojevich ha anunciat que apel·larà contra la mesura i ha insistit que és víctima d'una conspiració del govern federal.
Anar al contingut