Recuperació del cotxe
Recuperació del cotxe
Barcelona

Declaren culpable l'acusat de matar la seva dona i llançar-la al port dintre un cotxe

RedaccióActualitzat

Un jurat popular ha declarat culpable un veí de la Garriga acusat d'haver asfixiat la seva dona de 41 anys, posar-la al maleter del cotxe i llançar-la a l'aigua, al Port de Barcelona. El tribunal considera que l'acusat va matar intencionadament la seva dona i que va actuar amb traïdoria.

El jurat l'ha declarat culpable per unanimitat. Vuit dels nou membres del tribunal popular consideren que li va donar un cop a la cara, la va ofegar per darrere i la va tirar al mar dins del seu cotxe.

La fiscalia demanava inicialment 14 anys de presó per homicidi, però, en vista del veredicte del jurat, que suposa un delicte d'assassinat amb traïdoria i l'agreujant de parentiu, ha augmentat la petició de pena fins als 21 anys. Una acusació particular ha demanat 25 anys de presó, la popular, també, i una altra acusació particular ha demanat 20 anys de presó. La defensa ha demanat la mínima pena.

Ara, el jutge haurà de dictar sentència. El judici va arrencar el 18 de maig a l'Audiència de Barcelona.

Els fets van passar al juny del 2015: ara fa gairebé 2 anys la Guàrdia Civil va detenir l'home, acusat d'homicidi, hores després d'haver trobat el vehicle al mar.

 

Tomás A., de 52 anys i natural de Granollers, i la víctima es van casar el setembre del 2014 i en els primers mesos de l'any següent van començar a sorgir problemes de convivència per problemes econòmics, ja que cap dels dos tenia feina, segons l'escrit d'acusació de la Fiscalia previ al judici.

Al febrer del 2015, ella va trobar feina en una clínica de Mollet del Vallès, però això no va millorar la convivència perquè ell "continuava sense tenir ocupació i sense mostrar cap desig de trobar-la", cosa que la seva dona li va retreure fins que va decidir posar fi a la relació i es va mudar de pis.

Va ser en aquest context en el qual, la matinada del 26 de juny del 2015, Tomás A. suposadament va atacar la víctima, la va asfixiar fins que la va matar, i va ficar el cadàver en els seients de la part posterior d'un cotxe embolicant-lo per ocultar-lo, i després va conduir fins al port de Barcelona.

Es va dirigir fins al moll Contradic Est, va passar el cadàver, ja sense cobrir, a la part davantera del vehicle, va encarar el cotxe cap al mar, i "va fer el necessari perquè caigués a l'aigua i s'enfonsés tot seguit", segons la Fiscalia.

Anar al contingut