Barcelona

Declaren culpable la dona belga que va ofegar el seu nadó a Santa Susanna

La dona belga jutjada per ofegar el seu nadó en un hotel de Santa Susanna l'any 2006 ha estat declarada pel jurat popular culpable d'homicidi per imprudència. En el veredicte, que s'ha llegit aquest dimecres a l'Audiència de Barcelona, el jurat diu que no ha quedat provada la intenció de matar el bebè, que acabava de néixer, i per això li aplica l'atenuant d'estat de pànic i reparació del dany. Per això, la fiscal ha demanat una condemna de dos anys presó per a la dona.

Actualitzat
Els fets van passar al juliol del 2006, quan la dona, de 35 anys, que passava les vacances amb el seu marit i els tres fills, es va posar de part de forma inesperada. Havia amagat l'embaràs al seu marit, i va decidir parir sense assistència a la banyera de l'hotel.

L'acusada va dir durant el judici que el nen no respirava en el moment de néixer, i que no el va poder reanimar perquè es va desmaiar; després, en estat de xoc, va embolicar i amagar el cadàver perquè no el veiessin els seus fills.

La presumpta homicida ha quedat en llibertat provisional a l'espera de la sentència, que arribarà en un màxim de 8 dies. La turista no haurà d'ingressar a la presó, ja que el veredicte rebaixa la petició inicial de la fiscalia fins als dos anys, i d'aquesta manera podrà tornar al seu país.
Anar al contingut