Els tres regidors de Badalona, acompanyats per l'alcaldessa i altres persones, camí dels jutjats
Els tres regidors de Badalona, acompanyats per l'alcaldessa i altres persones, camí dels jutjats
Badalona

Declaren al jutjat dos dels regidors de Badalona investigats pel 12-O

Han respost les preguntes del jutge, de la fiscalia i dels seus advocats, però no les de l'acusació del PP, mentre una tercera regidora citada haurà de tornar dimecres per la llarga durada de les declaracions dels seus companys de consistori

RedaccióActualitzat

Tres dels sis regidors de Badalona investigats per un possible delicte de desobediència estaven citats a declarar aquest dimarts al matí davant del jutge. Eren el primer tinent d'alcalde, Oriol Lladó, d'ERC; el també tinent d'alcalde José Téllez, de Guanyem Badalona en Comú, i la regidora Agnès Rotger, també d'ERC. Els regidors han arribat als jutjats poc abans de les 10 del matí acompanyats de l'alcaldessa de la ciutat, Dolors Sabater, i davant dels jutjats s'han trobat amb una petit grup de gent que els esperava.

Entre els concentrats hi havia altres regidors del govern i també de Convergència i Unió, a més d'alguns dirigents de partits i entitats sobiranistes, com Marta Rovira, d'ERC, o Jordi Sànchez, president de l'ANC. Sabater ha explicat el motiu de la concentració de suport als regidors:

"Un acte com el d'avui és, d'una banda, una reafirmació de la voluntat dels municipis de reivindicar la sobirania municipal, i de l'altra, una denúncia també de la instrumentalització política que es fa en connivència amb la justícia per atacar la democràcia i per donar llum i taquígrafs al senyor Albiol, que utilitza la política badalonina i la ciutat de Badalona per fer carrera política i per projectar-se a nivell de l'estat, com tothom ha pogut comprovar."

El primer a entrar a declarar ha estat Oriol Lladó, que ha estat dues hores responent les preguntes del jutge, la fiscalia i els advocats, però no les de l'acusació del PP. Després ha estat el torn de Téllez, que també ha estat dues hores declarant.

Per la llarga durada d'aquests dos interrogatoris la tercera regidora citada, Agnès Rotger, haurà de tornar demà dimecres, que és quan estan citats els altres tres regidors investigats, Lali Sabater, Fàtima Taleb i Francesc Duran, tots tres de Guanyem Badalona en Comú. Tots tres també han anat aquest dimarts als jutjats en solidaritat amb els seus companys.

Acusats de desobediència

A tots sis regidors se'ls atribueix un presumpte delicte de desobediència perquè van ordenar obrir les oficines municipals el 12 d'octubre, dia festiu, incomplint així una resolució judicial després d'una denúncia del PP i que la delegada del govern espanyol a Catalunya també reclamés el tancament de les oficines.

Anar al contingut