Teià

Un detingut per l'incendi que ha cremat 13 hectàrees a Teià

El foc, que està controlat, hauria començat per l'ús inapropiat d'una serra radial

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra han detingut un home per la seva presumpta relació amb l'incendi declarat aquest dimarts a la tarda a Teià, al Maresme. El detingut, que seria veí de Teià, està acusat d'un delicte d'incendi i la detenció s'ha de fet de forma coordinada amb el Cos d'Agents Rurals.

Segons l'alcalde de Teià, Andreu Bosch, ha explicat que hi havia "indicis" per pensar que l'origen del foc ha estat l'ús inapropiat d'una serra radial en una finca rural de la zona nord del poble. L'alcalde ha recordat que aquest tipus d'eines no es poden fer servir al bosc en aquesta època de l'any, justament pel perill que suposen.

Les condicions ambientals i el desplegament de 40 mitjans, entre aeris i terrestres, sumats a l'estat del bosc, han permès estabilitzar el foc en poques hores. Durant la nit, sis dotacions continuaran remullant la zona. 

L'incendi, que s'ha declarat a tocar de la riera d'Eroles, ha afectat el fons d'un barranc al Cau de la Guineu, una zona obaga i humida. Segons els primers càlculs dels agents forestals, hi ha 13 hectàrees afectades per les flames.

 

El 112 ha rebut més de 400 trucades alertant del foc, que ha obligat a confinar preventivament els veïns. Segons l'Ajuntament, l'incendi ha fet "patir" els veïns de les urbanitzacions Les Delícies, Paradís, Santa Fe i Assumpció, per la proximitat de les flames.

Dues unitats de la Creu Roja s'han mobilitzat per atendre les 25 persones que han decidit voluntàriament marxar de casa seva, a la urbanització Les Delícies de Teià, i que ja han tornat a casa.  

 

Durant una estona també ha estat tallada la via d'accés a la zona. Cap a les sis de la tarda, però, ja s'ha reobert la carretera BP-5002 a Alella.

Els Bombers de la Generalitat han activat 30 dotacions terrestres i 10 mitjans aeris, a més de sis vehicles del Secretariat de Federacions d'Agrupacions de Defensa Forestal de la Federació del Maresme.

 

Els bombers han prioritzat el flanc esquerre del foc, tenint en compte que a la part dret una pista forestal feia de tallafoc. El fum i la cendra s'han pogut veure a diversos punts del Maresme i del Vallès.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut