Barcelona

Torra i Torrent afirmen que l'acostament no és un gest ni forma part de cap negociació

Actualitzat

Les dues màximes autoritats de Catalunya, el president de la Generalitat, Quim Torra, i el del Parlament, Roger Torrent, han comparegut davant la cambra catalana arran de l'acostament dels presos independentistes, que s'està fent efectiu.

 

 

Torrent ha dit que "avui és el dia de l'apropament però no del retorn a casa". El president del Parlament ha recordat cada un dels presos independentistes i ha afegit que són innocents fins que ningú demostri el contrari.

"Seran i seguiran sent innocents si ningú pot demostrar el contrari. La seva única acció és haver donat veu i vot al poble de Catalunya."

"Llibertat i justícia, no ens conformarem amb menys."

 

Torra ha afegit que l'acostament "no és cap gest, ni un privilegi, ni tampoc forma part de cap negociació. No deixarem de lluitar ni un segon".

"L'acostament dels presos polítics fa encara més evident la injustícia del seu captiveri. És una aberració tenir tancats a la presó persones demòcrates i honorables. És un motiu de vergonya per als demòcrates catalans, espanyols i europeus. Els tenim  a prop però no són on han de ser, a casa seva, a les nostres institucions, i lliures."

El president de la Generalitat ha dit també que "assistim a un acte simple d'aplicació de la llei penitenciària. Avui s'acaba un tracte discriminatori que no hauria d'haver existit".

 

 

Trasllat de presos

Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez han arribat a la presó dels Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada. Pel que fa a Carme Forcadell i Dolors Bassa, van cap de Figueres, on compliran la presó preventiva al centre de Puig de les Basses.

Queda pendent el trasllat de Jordi Turull, Josep Rull i Joaquim Forn, que ja ha estat autoritzat pel jutge Llarena.

ARXIVAT A:
Procés catalàGovern empresonatQuim TorraRoger Torrent
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut