Lluís Suñé, sortint aquest divendres dels jutjats del Vendrell, acompanyat del seu advocat.
Lluís Suñé, sortint aquest divendres dels jutjats del Vendrell, acompanyat del seu advocat. (Foto: ACN)
El Vendrell (Baix Penedès)

Declara el regidor de Torredembarra que va proposar al seu blog apadrinar nens extremenys

El regidor d'Alternativa Baix Gaià (ABG) a Torredembarra, Lluís Suñé, ha declarat davant del jutge per un presumpte delicte d'ultratge a la nació en haver proposat al seu bloc personal que s'apadrinessin nens extremenys, l'any 2008. Suñé opina que es tracta d'un "judici polític".

RedaccióActualitzat
El regidor d'Alternativa Baix Gaià (ABG) a Torredembarra, Lluís Suñé, ha declarat aquest divendres davant de la titular del jutjat número 7 del Vendrell per un presumpte delicte d'ultratge a la nació en haver proposat al seu bloc personal que s'apadrinessin nens extremenys, l'any 2008. Tot i que no ha volgut fer declaracions a la sortida, Suñé va dir, dijous, que aquest és "un judici polític".

La Junta d'Extremadura es va querellar per una entrada al seu blog on el regidor comentava les balances fiscals publicades el 2008. Irònicament, el regidor exposava el "desequilibri i la solidaritat obligatòria de Catalunya" amb una imatge que portava per títol: "Apadrina un extremeny".

El bloc tenia una mitjana de 60 visites que es van disparar a més de 25.000 per la difusió que en van fer els mitjans de comunicació i, encara que Suñé va eliminar l'entrada i va demanar disculpes, la Junta d'Extremadura va mantenir la querella per ultratge a la nació.

El regidor ja va declarar a Mèrida per aquesta causa i, segons el seu advocat, Eusebi Campdepadrós, la Junta volia que el procés continués en aquests mateixos jutjats. Finalment, però, serà el jutjat del Vendrell qui decidirà si existeix o no ultratge a la nació.

Tant el Fiscal de l'Estat com la Junta d'Extremadura demanen dos anys de presó i 145.000 euros d'indemnització en virtut de l'article 543 del Codi Penal, que castiga "qui ultratgi o ofengui Espanya o les comunitats autònomes".

Campdepadrós ha comentat a la sortida dels jutjats que aquest "és un cas més d'instrumentalització de la justícia amb finalitats polítiques". L'advocat ha valorat positivament que el cas es vegi a Catalunya i que el seu client "hagi pogut explicar-se".

Suñé ha declarat que no va crear la imatge de la polèmica -dos nens esparracats jugant al terra amb la petició d'apadrinament escrita-, sinó que es tractava d'una campanya ja existent que circulava per internet i que "la va treure de Google" amb un comentari "estrictament polític".

Un grup de persones s'ha concentrat a les portes dels jutjats per donar suport al regidor, amb una pancarta amb el lema "Ultratge a Espanya, judici polític".






Anar al contingut