Barcelona

Decepció entre els familiars de les víctimes de Germanwings per l'informe dels investigadors

Els familiars a Bonn i a Barcelona han estat els primers de saber els resultats de l'informe

RedaccióActualitzat

Aquest diumenge es farà públic l'informe oficial de l'accident de Germanwings als Alps francesos que fa gairabé un any va provocar 150 morts. Un dia abans, els familiars de les víctimes ja han pogut veure els primers resultats dels investigadors i la sensació és de decepció.

Els familiars a Bonn i a Barcelona han estat els primers de conèixer els resultats de l'informe i lamenten que no aporta més informació de la que ja sabien: que el copilot Andreas Lübitz va estavellar l'aparell deliberadament.

Un any després de l'accident, el 25 de març de 2015, les famílies volen que s'investigui si hi va haver negligència, per part de qui i com va poder passar.

Més de 80 famílies han decidit presentar una demanda als Estats Units perquè l'escola de vol on es va entrenar Lübitz és a Arizona. Ho ha explicat un dels advocats de les víctimes alemanyes:

"Presentarem demanda als Estats Units  perquè l'escola de vol americana ACTA, una filial 100% de Lufthansa, va fer l'entrenament i fins i tot llavors hi havia símptomes que el copilot no hauria d'haver treballat com a pilot. Tenia tendències suïcides, va pendre drogues psicotrópiques i tenia fortes depressions que son tot fets que fan a un no apte per ser pilot."

De les 150 víctimes, 47 tenien nacionalitat espanyola. A Barcelona, els familiars s'han constituït en associació i no volen valorar la investigació fins dilluns, quan tindran l'informe a la mà. Tot i així, algunes víctimes consideren que l'informe no és gaire detallat, en part perquè els metges que van tractar el copilot no han hagut de revelar informació emparant-se en la legislació alemanya sobre privacitat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut